DA NISMO TOLIKO JAČI, ZNATE LI KOLIKO BI NAS KURTI PUTA DO SAD NAPAO Vučić o poziciji srpske vojske u svetu i poseti lažnog premijera Makedoniji

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Avg.2023, 12:04

"DA NISMO TOLIKO JAČI, ZNATE LI KOLIKO BI NAS KURTI PUTA DO SAD NAPAO" Vučić o poziciji srpske vojske u svetu i poseti lažnog premijera Makedoniji

Predsednik je ukazao i na to da je jugoslovenski separatista Adem Demaći bio mentor i idol Kurtiju.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je jutros govorio i o poziciji vojske Srbije u svetu, ali i poseti Aljbina Kurtija Severnoj Makedoniji.

Da nismo toliko puta jači, snažniji, moćniji po tehnici, naoružanju, znate li koliko bi nas puta Kurti napao do sada? - kazao je Vučić.

-Poslednji podaci govore da je Vojska Srbije prva u regionu. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

Da nismo toliko puta jači, snažniji, moćniji po tehnici, naoružanju, znate li koliko bi nas puta Kurti napao do sada? I Šutanovac je to čak primetio. Ne bi napadao centralnu Srbiju već i Severnu Makedoniju i Crnu Goru. Obratite pažnju. Zato je važno da oni koji podržavaju Kurtija sa Zapada, da napadaju Srbiju. Mi moramo da čuvamo naš narod i svoju zemlju, da prihvatamo kompromise i da popuštamo ako treba da sačuvamo narod... Hrvatska ima izuzetno snažnu vojsku... - rekao je.

On se osvrnuo na preimenovanje Ulice Druge makedonske brigade u Skoplju u Ulicu Adema Demaćija, podsećajući da se radi o čoveku koji je 28 godina proveo u zatvoru, u vreme Tita koje je bilo liberalno za to vreme, kao najgori i najveći velikoalbanski ideolog i separatista.

Ukazao je da je Demaći bio mentor i idol Kurtiju.

Vučić je naveo da treba pažljivo slušati šta govore ljudi poput Dema Beriše, koji prati albanske medije, i ukazao da su iz Prištine, što novcem, što drugim stvarima, pod svoje stavili i Šaipa Kamberija, te "uzeli" Ragmija Mustafija.

- To su stvari koje su zabrinavajuće. Da nismo toliko snažniji u vojnom pogledu, tolliko puta jači i moćniji u  tehnici, naoružanju, i po svemu drugom, znate li koliko puta bi Kurti napao po svakom delu Srbije? Pogledajte njegovu ideologiju. Ne bi on napadao samo centralnu Srbiju, već i Severnu Makedoniju, Crnu Goru, a pitanje je šta bi bilo i sa Albanijom - upozorio je predsednik Vučić.

Istakao je da postoji pokušaj Kurtija da podiže nemire uz, kako je dodao, neprimereno ćutanje, odnosno prećutnu podršku dela međunarodne zajednice.

Vučić je naglasio da treba obratiti pažnju zašto pokušavaju da prebace krivicu na Srbiju, jer je Kosovo njihovo čedo.

- Moramo da pokušamo da čuvamo svoj narod i zemlju, da sačuvamo mir, da prihvatamo kompromise, da popuštamo kada je moguće, da sačuvamo mir, ali uvek da snažimo svoju vojsku - kazao je on.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.