POSAO VEKA I ZA 50 MILONA EVRA Alma kvatro brinuće o beogradskim bilbordima narednih 25 godina

Izvor: Blic, 11.Feb.2017, 14:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POSAO VEKA I ZA 50 MILONA EVRA "Alma kvatro" brinuće o beogradskim bilbordima narednih 25 godina

Firma “Alma kvatro” dobila je posao veka, pošto joj je grad Beograd dodelio koncesiju na urbanu opremu na 25 godina, za koji se očekuje čista zarada od preko 50 miliona evra!

“Alma kvatro” će u naredne dve i po decenije postavljati i održavati gradski nameštaj, obaveze koje će biti oslobođena gradska javna preduzeća, ali će joj pripasti i pozamašan komercijalni prostor od kojeg se, prema podacima iz konkursne dokumentacije, predviđa prihod od 151 milion evra, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << a čist dobitak već pomenuti 51 milion.

Ugovor kojim je poverena nabavka i održavanje komercijalnog mobilijara nalaže da “Alma kvatro” odmah kupi deo opreme i uplati okruglo 10 miliona evra unapred, sa rokom od 30 dana od potpisivanja ugovora. Kasnije će se iz ovog posla u gradsku kasu sliti još 5.225.738 evra, kroz komunalnu taksu za reklamne panoe, i to na rate, po 200.000 evra godišnje.

Sveukupno, firma koja je ranije postavljala i iznajmljivala najviše prestoničkih bilborda, investiraće oko 40 miliona evra za 25 godina u urbanu opremu (klupe, table, javne toalete i đubrijere) i stajališta javnog gradskog prevoza. Uz to, izdaci će biti troškovi poput isplate zarade zaposlenih, održavanja, računa za struju i osiguranja - oko 55 miliona evra. Kada se svi ti troškovi i još porez na dobit oduzmu od vrtoglavih 151.278.225 evra planirane zarade, u džepu privatnika ostaće pomenuti 51 milion.

- Vremenski okvir analize izabran je na osnovu perioda eksploatacije onih elemenata urbane opreme koji se mogu komercijalno koristiti, ako omogućuje povraćaj investicije uz ostvarivanje razumne stope prinosa budućeg privatnog partnera koncesionara, znatnog prihoda kroz koncesionu naknadu i potpuno odsustvo izdataka iz budžeta grada Beograda za tu namenu - objašnjenje je koje je dato u koncesionom aktu.

Iz kompanije “Alma kvatro”, koja se bavi spoljnim oglašavanjem, nismo dobili odgovor da li su zadovoljni postignutim dogovorom.

VAŽI SAMO ZA 10 OPŠTINA

Koncesioni akt obuhvata prostor na deset centralnih gradskih opština. On se, dakle, neće primenjivati u Barajevu, Sopotu, Mladenovcu, Lazarevcu, Surčinu, Grockoj i Obrenovcu.

NIJE BILO PROTIVKANDIDATA

Grad Beograd će u roku od mesec dana od potpisivanja ugovora dobiti 10 miliona evra. Gradska uprava je donela odluku da se firmi “Alma kvatro” dodeli posao, pošto nije bilo drugih ponuđača, i sada još samo predstoji zvanično parafiranje ugovora.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.