PORUKA MAJKE MALE DŽENE TERA SUZE NA OČI: Ne možete ni zamisliti, naša ćerka sa spaljenim mozgom - ŠTA URADISTE?

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Maj.2022, 17:55

PORUKA MAJKE MALE DŽENE TERA SUZE NA OČI: Ne možete ni zamisliti, naša ćerka sa spaljenim mozgom - ŠTA URADISTE?

Amila Gadžun, majka malene Džene, devojčice iz Kaknja koja je preminula nakon komplikacija tokom operativnog zahvata očnog kapka u privatnoj poliklinici u Sarajevu, objavila je razgovor sa doktorkom koja je dogovarala operaciju malene devojčice.

- Za nas nije bilo puno i veća cifra da je bila, mi bi se za svoju pahulju snašli na bilo koji način. Uradili smo sve kako ste nam i rekli, svi mogući nalazi uredni i spremni za anesteziologa Suada Rožajca. Odveli svoju Dženu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sa skupljenim novcem u stomatološku ordinaciju Benjamina Bejtovića, po preporuci Nine Jovanović. Možete li zamisliti kako je nama bilo? Rekli ste za 45 minuta da će sve biti gotovo da možemo odmah ići kući, a umesto toga nas dočeka naša Džena i Hitna pomoć. Ne možete ni zamisliti kako je bilo čuti da je naša Džena iz vaših ne stručnih ruku uzeta sa zamrlim mozgom, potpuno spaljenim. Šta uradiste od naše Džene - napisala je majka.

Zdravstveni inspektori Kantonalne uprave za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo, a koju je naredilo Ministarstvo zravstva KS, nakon smrti devojčice Džene Gadžun iz Kaknja, izvršili su inspekcijski nadzor u Privatnoj oftalmološkoj ordinaciji Dr. Halimić, Privatnoj ordinaciji za anesteziju i terapiju bola prim. dr Suad Rožajac, i Privatnoj stomatološkoj ordinaciji Bejtović prilikom čega su utvrđene brojne nepravilnosti u radu ovih privatnih ordinacija.

Dvoipogodišnja Džena Gadžun je 8. novembra operisana u privatnoj ordinaciji u Sarajevu, a kako su ranije ispričali roditelji devojčice, rođena je sa spuštenim kapkom i operisana je prvi put pre godinu. Ta rana nije zarastala i zbog infekcije je morala biti ponovo i to hitno operisana.

Dogovorena je operacija u privatnoj klinici, a devojčicu je operisala doktorka Nina Jovanović.

Doktorka je roditeljima, kako su ranije ispričali, rekla da je sa operacijom oka sve prošlo u redu, ali da je prilikom buđenja iz anestezije, koju je radio dr Suad Rožajac, došlo do komplikacija čiji uzrok “ne znaju”, prenosio je Avaz.

Nakon operacije devojčica je pala u komu i hitno je prevezena u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu, gde su je u životu održavali aparati. Nakon nekoliko dana devojčica je preminula.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.