PORODILIŠTEM ODJEKIVALO GURAJ, KRAVO! Svedok opisao teror koji je Marica doživela u mitrovačkoj bolnici

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Jan.2024, 22:51

PORODILIŠTEM ODJEKIVALO "GURAJ, KRAVO!" Svedok opisao teror koji je Marica doživela u mitrovačkoj bolnici

Sablasna scena iz Opšte bolnice u Sremskoj Mitrovici.

Nakon što je porodilja Marica Mihajlović (26) izašla u javnost sa tvrdnjama da je doživela jezivo akušersko nasilje u Opštoj bolnici u Sremskoj Mitrovici nakon čega je njena beba preminula, i direktno za to optužila lekara, oglasile se još jedna porodilja koja je bile u porodilištu u isto vreme kada i Marica Mihajlović.

Ova žena, koja se u tom trenutku tek porodila, ispričala je koje je sve >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << strahote tih dana preživela Marica, ali i sve ostale žene u porodilištu.

- Taj dan su došle dve ženice koje je trebalo da se porode, Marica i još jedna. U našem porodilištu svaka ima svoju sobu i svaka od nas je odmarala, nismo se puno viđale na hodnicima. Ta druga se porodila pre Marice. Došla je u našu sobu i ispričala nam da se ona mučila 15 do 17 sati pre porođaja - počela je priču.

Oko pola 10 uveče ova neimenovana žena je zaspala, a onda ju je probudila galama.

- Čula sam viku i dreku i sramota me je šta sam sve tog dana čula. Jedan ginekolog, specijalista, da kaže ono pacijentkinji koja je u teškim mukovima i bolovimaGovorio joj je: "Napni se, pi*da ti materina!", a čulo se i "Guraj, kravo!" - tvrdi ova žena i dodaje da je bilo i uvreda na nacionalnoj i verskoj osnovi.

Ona je potvrdila i ono što je Marica Mihajlović ranije ispričala, da ju je doktor fizički zlostavljao tokom porođaja.

Zube joj je stiskao, nije joj dao da galami, stiskao je za vilicu... Ona je u jednom trenutku zavapila: "Lišite me muka, spasite me!" - rekla je ona i dodala da se i žena koja se u isto vreme porađala veoma uplašila.

Da je u tom trenutku trebalo da se porodi, kaže, odmah bi potpisala papire da izađe na svoju odgovornost i ode u drugo porodilište.

Jezivi krici njenih zapomaganja prelamali su se porodilištem. Sve su se žene probudile i bile su uplašene! Žene su povikale kako je nekoj bebi loše, svi su odmah našli na jednom mestu, sestre, babice, doktori... A onda je aparat zapištao, mislim da su tu oni reanimirali bebu - ispričala je ona.

Kako kaže, uplašila se u tom trenutku da nije njena beba u pitanju, jer je prevremeno rođena.

- Ustala sam, stala sam na vrata sobe i videla da su sve sestre stajale okolo kada su pokušavale da bebu vrate u život. Kada sam videla ženu, shvatila sam da je to ta Marica i da je njena beba u problemu - ispričala je ona.

Izvor: Srbija Danas/Republika

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.