PORODICNA ZAVERA Kenedijevi su skrivali promiskuitetnu cerku

Izvor: medio.rs, 19.Jan.2016, 14:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PORODICNA ZAVERA Kenedijevi su skrivali promiskuitetnu cerku

Životna priča slobodoumne sestre Džona F. Kenedija, Kejtlin Kenedi poznatije kao "Kik", puna je pobuna, ljubavnih priča koje su prelazile kontinente, koja je na kraju okončana tragičnom smrću.

Njena porodica nije pričala o njoj dok je bila živa, a ni posle njene smrti.

Na njenu sahranu je došao samo njen otac.

Ona je bila šarmantna buntovnica koja se zbog ljubavi suprostavila porodici, u ratu je izgubila brata i supruga, a poginula je u avionskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu medio.rs << nesreći uz oženjenog ljubavnika.

Autorka knjige o Kejtlin izjavila je: "Ako pogledate svih devetoro Kenedijeve dece, ona je bila jedina koja nije koračala propisanim putem".

Kejtlin je rođena kao četvrto dete Kenedijevih 1920. godine. Kratko vreme je išla u mešanu školu, ali je njena majka odlučila da treba da ide u školu bez dečaka. Ali ona je uvek privlačila pažnju dečaka, ma gde se nalazila.

Izlazila je s prijateljima svoje braće, a kad je kao 18-godišnjakinja stigla u London, automatski su je svi zavoleli.

Davala je nadimke vojvodama, žvakala je žvakaće gume dok je šetala ulicama Londona i izuvala se kad je sedela na podu u kućama svojih bogatih prijatelja, kod kojih je često dolazila.

Na jednoj zabavi upoznala je Vilijama Kevendiša, markiza Hartingtona, koji je trebao postati budući vojvoda Devonšira.

Kik ga je zvala Bili, a između njih se rasplamsala ljubav između njega (protestanta) i mlade katolkinje Kik.

Posle boravka u Velikoj Britaniji vratila se u Sjedinjene Američke Države, jer je Džo Kenedi tako odlučio zbog sigurnosti svoje porodice, u vreme kad je Velika Britanija ušla u rat sa Nemačkom 1939.

Dok je studirala na koledžu na Floridi, volontirala je u Crvenom Krstu u Njujorku. Napustila je školu 1941. da bi počela da radi za dnevni list "Tajms Herald" u Vašingtonu.

Posle tog iskustva, odlučila je da se vrati Crvenom Krstu i učestvuje u ratu, ovog puta u Londonu. Samo godinu dana bila je u braku sa Vilijamom "Bilijem" Kevendišom koji je zatim izgubio život u borbi.

Mladi par se venčao kod matičara u maju 1944. godine, a Džo Junior je bio jedini član njene porodice koji je prisustvovao ceremoniji.

U to vreme venčanje van crkve je bilo verovatno jedan od najgorih grehova koji ste mogli učiniti, to je značilo da ćete živeti u večnom grehu i završiti u paklu, a to je Kik svesno uradila.

Četiri nedelje nakon venčanja Bili je poslat na ratište u Belgiji.

Posle smrti muža kog je neobično volela, ostala je u Engleskoj, ali se na kratko vratila poslu volontera u Crvenom krstu.

Ubrzo nakon toga pronašla je novu ljubav bogatog protestanta Pitera Ficvilijama, koji je bio oženjen.

Porodica je bila toliko šokirana da je pretila da će je se odreći.

Iako mnogi sumnjaju da je Piter bio veran Kik, njihova veza je rano okončana nakon što su oboje poginuli u avionskoj nesreći na putu u Francusku, gde su se trebali naći sa starim Kenedijem.

Poginula je 13. maja 1948. godine.

Sahranjena je u porodičnoj grobnici Kevendišovih u Engleskoj. Oktobra 1957. njeni roditelji, braća i sestre posvetili su joj zgradu Fakulteta fizičkog vaspitanja u Njujorku.

Nastavak na medio.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta medio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta medio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.