PORODICA NIJE PRIJAVILA NESTANAK - ODAO IH DNK IZ AUTA? Kako se sumnja prenela na suprugu i mlađeg sina ubijenog poljoprivrednika Mileta Gege

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Jun.2022, 09:38

PORODICA NIJE PRIJAVILA NESTANAK - ODAO IH DNK IZ AUTA? Kako se sumnja prenela na suprugu i mlađeg sina ubijenog poljoprivrednika Mileta Gege

Svo troje su dugo bili pod prismotrom policije, a istražitelji su nekoliko meseci posle zločina počeli da sumnjaju da su upravo oni umešani u nezapamćeni zločin.

Majka i sin, V.S. i U.S. iz Dragovca, osumnjičeni su da su ubili svog muža, odnosno oca, Miroljuba Stanojevića u aprilu 2021. godine, dok protiv starijeg sina F.S. nema dokaza da je učestvovao u zločinu.

Podsetimo, telo poznatog poljoprivrednika i bivšeg odbornika SPS-a u Dragovcu kod >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Požarevca, pronađeno je na Veliki Petak, 30. aprila 2021. godine u poluizgorelom automobilu na njivi. Kako je utvrđeno, Stanojević koji je poznat pod nadimkom Mile Gega, bio je upucan sa dva metka, a ubica je pokušao da prikrije tragove spaljivanjem automobila.

- Verovalo se da je Stanojević zapravo bio mrtav nekoliko dana pre pronalaska, a ono što je istražitelje navelo na to da posumnjaju da su ukućani umešani u zločin je činjenica da njegov nestanak nije prijavljen. Kada su uzeti tragovi iz automobila pronađeni su samo DNK profili ukućana, što i nije neobično jer oni žive zajedno, ali je, zajedno sa drugim tragovima, bacilo sumnju na porodicu - priča dobro obavešteni izvor:

- Supruga i sinovi su više puta ispitivani, ali niko od njih nije odstupao od svoje priče. Držali su se zajedno, a istražiteljima je već postalo jasno, na osnovu razgovora sa drugim osobama, da je u kući Stanojevića postojalo veliko neslaganje. Oni su se često svađali jer je navodno Mile imao ljubavnicu - kaže sagovornik.

Nakon više od godinu dana detaljne istrage, pojavili su se dokazi koji su uputili da su članovi porodice na neki način umešani u zločin.

- Policija je sa više vozila otišla u Dragovac, ušla u kuću Stanojevića i uhapsila suprugu i sinove.

Na današnjem saslušanju pred Višim javnom tužilaštvom u Požarevcu, kako se saznaje, branili su se ćutanjem, a istraga će se sprovoditi samo protv majke V.S i mlađeg sina U.S.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.