PORODICA JEVTOVIĆ VEK BEZ MUŠKOG POTOMSTVA

Izvor: Kurir, 07.Jun.2010, 12:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PORODICA JEVTOVIĆ VEK BEZ MUŠKOG POTOMSTVA

GORNJI MILANOVAC - U kući Radave Jevtović (98) iz Družetića, sela na padinama Maljena, tačno 96 godina nije se rodilo muško dete, a porađale su se tri generacije sa ukupno devetoro novorođene dece.

I bez muškog potomstva kuća opstaje, imanje se obrađuje, a njeni vlasnici, zahvaljujući zetovima, imaju tri prezimena jer su naslednice muževe dovodile na svoje ognjište.

Radava je imala dve kćerke, a druga, Mladenka ovde živi sa mužem Prokom Neškovićem koji, opet, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << imaju dve kćerke i mlađa Ljiljana, sada se preziva Cicović, rodila je dve devojčice.

Baka Radava je najstariji stanovnik u rudničko-takovskom kraju. Rođena u Mršeljima kod Požege, živi je hroničar ovoga kraja i ponosna je što njene naslednice rađaju žensku decu, jer "bez žene nema potomstva". Njena unuka Ljiljana Cicović objašnjava da i stric i tetka, kao i njena kćerka, imaju žensku decu.

Poslednje muško dete u ovoj kući bio je Radavin muž Radovin, rođen 1914. godine, koji je imao dve sestre a kada mu je otac poginuo u ratu bio je star samo 30 dana pa je o njemu majka brinula.

Radava je obasuta punom pažnjom svojih "naslednica". Godine su učinile da ne čuje dobro i ne vidi najbolje.

"Ali kako dan odmiče meni je sve bolje a ujutru ništa ne čujem", objasnila je. Sa svojim sagovornicima najradije priča, što je iznenađenje, o fudbalu i Crvenoj Zvezdi, za koju navija punih 40 godina i sada je zabrinuta što "nisu kao ranije". "Sekiram se kad Zvezda gubi, a eto opet je, onomad, od Partizana sagubila sa jedan nula i zbog toga sagubiše i prvo mesto, valjda će se popraviti", očekuje krepka starica.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vek bez muškog potomstva

Izvor: S media, 07.Jun.2010

U kući Radave Jevtović (98) iz Družetića, sela na padinama Maljena, tačno 96 godina nije se rodilo muško dete, a poradjale su se tri generacije sa ukupno devetoro novorodjene dece. ..I bez muškog potomstva kuća opstaje, imanje se obradjuje, a njeni vlasnici, zahvaljujući zetovima, imaju tri...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.