PORED TOGA ŠTO LAŽE, ON JE NEPISMEN Premijerka potpuno raskrinkala lažnog ekologa Sava Manojlovića

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Jan.2022, 19:59

"PORED TOGA ŠTO LAŽE, ON JE NEPISMEN" Premijerka potpuno raskrinkala lažnog ekologa Sava Manojlovića

Premijerka Srbije Ana Brnabić, obraća se javnosti nakon završene sednice Vlade, saopštavajući odluku o Rio Tintu.

Brnabić se osvrnula na zahteve pokreta "Kreni promeni".

- Što se tiče zahteva Save Manojlovića iz inicijative "Kreni-promeni", ispunili smo sve zahteve, pa čak i neke hirove. Ja sam mislila da je on razuman čovek, međutim, imala sam priliku ovih dana da se u to razočaram.  On je predao zahteve, pa je pokrenuo narodnu inicijativu. Taj predlog >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << narodne inicijative predao je Narodnoj skupštini 14. januara 2022. godine. Po zakonu o referendumu i narodnoj inicijativi rok Narodne skupštine da se odgovori je 15 dana. Ako je on mislio da taj rok nije razuman, mogao je da kaže da želi odgovor u roku od 48 sati. Ne, on je to prihvatio, a nažalost, nakon tri dana, Savo Manojlović izlazi ispred Narodne skupštine i kaže da imamo administrativne opstrukcije jer predsednik Republike nije verifikovao ovu inicijativu.

- Pored toga što laže, on je i nepismen. Imao je priliku da direktno utiče na izmene i dopune ovog zakona. Nema šta predsednik da verifikuje predlog za narodnu inicijativu, već odbor Narodne skupštine. Pokazao je koliko ništa ne zna, a onda opet pozvao na okupljanja ispred Predsedništva večeras zato što predsednik to nije uradio.

- A on tu nema nikakvu funkciju u tom procesu i ne može da je verifikuje - kaže premijerka.

- Neka se javi, pomoći ćemo mu ako mu bude bila potrebna, a očigledno jeste da bi uradio stvari sa zakonom u čijem donošenju i nacrtu ja i sam učestvovao.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.