PORED NJEGOVOG IMENA NA PRIJEMU STOJI ZAČUĐUJUĆ PODATAK: Ubica sa Vračara PREBAČEN u ovu ustanovu

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Maj.2023, 14:16

PORED NJEGOVOG IMENA NA PRIJEMU STOJI ZAČUĐUJUĆ PODATAK: Ubica sa Vračara PREBAČEN u ovu ustanovu

Zaposleni u klinici nemaju uvid u podatke o Kostinom zdravstvenom stanju.

Kosta Kecmanović (13) koji je u sredu iz očevog pištolja ubio osmoro dece iz Osnovne škole "Vladislav Ribnikar" i čuvara škole, a ranio šestoro đaka i nastavnicu istorije, nalazi se na posebnom odeljenju psihijatrijske ustanove.

Prema zakonu, Kostina majka je dala odobrenje da on boravi u pomenutoj ustanovi na posmatranju, međutim, kako naš portal saznaje, podaci o maloletnom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ubici se drže u strogoj tajnosti.

Čak ni zaposleni u klinici nemaju uvid u podatke o Kostinom zdravstvenom stanju, što je inače praksa jer se u elektronsku bazu evidentiraju podaci o prijemu pacijenata, kao i o ažuriranju podataka o pregledima i promenama stanja.

Zbog delikatnosti slučaja u zdavstveni karton Koste je upisan samo podatak o prijemu sa njegovim imenom i prezimenom, bez detaljnih podataka.

Kako smo već pisali, ustanova u kojoj se nalazi Kosta dobija jezive pretnje smrću, zbog čega su pojačane mere obezbeđenja ispred klinike.

Podsetimo, kako je utvrđeno, dečak je planirao masovno ubistvo mesec dana, a ono što je pregledom njegovog telefona utvrđeno ledi krv u žilama - svesno je počinio ubistvo svojih vršnjaka i čuvara škole jer je neposredno pred zločin na internetu pretraživao Krivični zakonik Srbije kako bi istražio da li deca mogu krivično da odgovaraju.

Sve vesti o nezapamćenoj tragediji u Beogradu pročitajte OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.