PORAŽAVAJUĆE Uroš je BIO URAČUNLJIV dok je zlostavljao ćerkicu - svima govorio da je čuva njegova strina

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Apr.2023, 13:00

PORAŽAVAJUĆE Uroš je BIO URAČUNLJIV dok je zlostavljao ćerkicu - svima govorio da je čuva njegova strina

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu u rekordnom roku podiglo oprtužnicu protiv Uroša Pašajlića zbog nasilja u porodici, ali i zlostavljanja partnerke.

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je u rekordnom roku optužnicu protiv Uroša Pašajlića, zbog sumnje da je 15 meseci držao samu u stanu u Mirijevu, bez hrane, vode i adekvatne brige, svoju osmogodišnju ćerku, koja je 24. marta pronađena u kadi jedva živa.

Pored krivičnog dela >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << nasilje u porodici, Pašajlić se optužnicom tereti i za krivično delo zlostavljanje i mučenje svoje emotivne partnerke.

- Okrivljenom U. P. stavljeno je na teret da je tokom 2022. do 24. marta 2023. godine bezobzirnim ponašanjem ugrožavao telesni integritet i duševno stanje svoje ćerke, maloletne oštećene, čime je učinio krivično delo nasilje u porodici u sticaju sa krivičnim delom zlostavljanje i mučenje koje je učinio na štetu emotivne partnerke na taj način što ju je u kontinuitetu zastrašivao, pretio, vređao je i držao zatvorenom - navodi se u saopštenju Prvog tužilaštva.

Kako su naveli dalje naveli, u toku istrage protiv okrivljenog, ispitane su i majka devojčice, oštećena i policajska službenica PS Palilula koja je prva ušla u stan nakon prijave da se u njemu nalazi devojčica.

- Naloženo je neuropsihijatrijsko veštačenje, iz čijeg nalaza proizlazi da je okrivljeni bio uračunljiv u vreme izvršenja krivičnog dela, da je sposoban da učestvuje u krivičnom postupku, kao i da je isti zavistan od upotrebe opojnih droga i od upotrebe alkohola - dodalo je tužilaštvo:

- Pribavljena je medicinska dokumentacija koja se odnosi na zdravstveno stanje maloletne oštećene, preciznije dokumentacija koja se odnosi na stanje u kom je devojčica primljena na lekarske preglede, kao i u kakvom zdravstvenom stanju se sada nalazi.

Policija je nakon prijave raspisala potragu za Urošem Pašajlićem koji je uhapšen nakon četri dana bekstva u kući svog prijatelja na Karaburmi, gde je lišen slobode. Nakon saslušanja određeno mu je zadržavanje do 30 dana.

- Tužilaštvo će za izvršenje svakog od navedenih krivičnih dela predložiti sudu izricanje maksimalne kazne prema okrivljenom, kao i izricanje mere bezbednosti obavezno lečenje narkomana i obaveznog lečenja alkoholičara u skladu sa nalazom i mišljenjem sudskog veštaka - stoji u saopštenju Prvog OJT gde se navodi da će istraga utvrditi i da li je Pašajlić imao pomagača.

Podsetimo, za stravičan slučaj saznalo se kada je Pašajlićeva partnerka 24. marta, nakon petodnevnog zatočeništva u stanu u Borči, u kom je živela sa Pašajlićem 15 meseci i u kom ju je on držao zaključanu i tukao je, uspela da pobegne i ode u policiju. Policajcima je ispričala da ju je Uroš danima tukao, pretio joj i rekao joj "da zbog nje njegova ćerka iz prvog braka nema šta da jede".

- Rekla je da je do tada mislila da Uroševu ćerku čuva njegova strina, jer joj on to rekao. Međutom, tokom torture je shvatila da je dete verovatno samo u stanu. Nažalost, to se ispostavilo kao tačno - podseća izvor.

Sve vesti o ovom stravičnom slučaju pročitajte OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.