PORAST PRIVREDNOG KRIMINALA U UŽICU

Izvor: Kurir, 10.Jun.2011, 15:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PORAST PRIVREDNOG KRIMINALA U UŽICU

UŽICE - Pripadnici Policijske uprave Užice su u proteklih pet meseci registrovali 156 krivičnih dela iz oblasti privrednog kriminala, što je u poređenju sa istim lanjskim periodom povećanje za 10 odsto, dok je materijalna šteta trostruko veća.

U saopštenju užičke policije navodi se da su protiv 82 odgovorne osobe podnete krivične prijave, dok je protiv jednog osumnjičenog primenjena mera zadržavanja.

Trećina podnešenih krivičnih prijava, prema podacima policije, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << odnosi se na falsifikovanje službene isprave, mada nije zanemarljiv ni broj dela zloupotrebe službenog položaja i prevara u privrednom poslovanju.

Materijalna šteta pričinjena krivičnim delima privrednog kriminala iznosi 477 miliona dinara i u odnosu na period januar-maj prethodne godine povećana je za 332 odsto.

U sprovođenju aktivnosti na otkrivanju i suzbijanju korupcije policija je na teritoriji Užica, Kosjerića, Požege, Arilja, Čajetine i Bajine Bašte podnela 40 krivičnih prijava protiv 59 osoba koje se terete za 116 krivičnih dela, od kojije je 46 krivičnih dela zloupotrebe položaja, 45 falsifikovanja službene isprave i dva dela neosnovanog dobijanja i korisćenja kredita.

U opštinma koje su u nadležnosti Policijske uprave Užice za pet meseci ove godine registrovano je i šest dela ekološkog kriminala, među kojima su bile četiri šumske krađe.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.