PORAST PORODIČNOG NASILJA U NOVOM PAZARU

Izvor: Kurir, 04.Maj.2010, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PORAST PORODIČNOG NASILJA U NOVOM PAZARU

NOVI PAZAR - Na SOS telefon novopazarske Nevladine organizacije (NVO) Damad od početka ove godine javilo se 60 novih žrtava nasilja u porodici.

- Na SOS telefon javljaju se žrtve nad kojima beležimo konstantno, čak dugogodišnje nasilje, ali ove godine imamo 60 novozabeleženih slučajeva, što je zaista alarmantan podatak - rekla je direktorka NVO Damad Zibija Šarenkapić.

Šarenkapićeva smatra da je u poslednje vreme zabeležen pozitivan pomak kod državnih organa u >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Novom Pazaru kada je u pitanju borba protiv porodičnog nasilja.

- U poslednje vreme se može reći da policija odrađuje bolje svoj posao nego ranije i da imamo slučajeve koji su procesuirani, pa i pravosuđe poboljšava svoj rad. U odnosu na broj prijavljenih slučajeva nasilja još je nedovoljan broj slučajeva kada se službeno podnose krivične prijave - zaključila je Šarenkapićeva.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.