Izvor: S media, 11.Jun.2013, 09:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POPRIŠTE ORUŽANIH RAZRAČUNAVANJA: Devedesete se vratile na beogradske splavove

Početak sezone ne beogradskim splavovima ostaće upamćen po obračunima huligana koji su šetališta pored reka pretvorili u poprišta oružanih razračunavanja. Građani se sa pravom pitaju da li se mogu osećati bezbedno ili je ponovo na snazi stil “devedesetih”, propraćen, pored muzike i “er maks” patika, i obaveznom galanterijom - naoružanjem.

U održavanju reda ugostitelji se uglavnom oslanjaju na sopstveno obezbeđenje. Iako i policija tokom čitave >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << noći patrolira šetalištem, povišena agresivnost i izraženo nezadovoljstvo mladih, u kombinaciji s alkoholom, sve češće rezultiraju incidentima. Oni koji redovno izlaze unapred znaju u koje klubove zalaze gosti koje mogu biti problematični, iako to nije nikakava sigurnost da na nekom mirnijem mestu neće biti svedoci pucnjave, ranjavanja ili fizičkih obračuna.

Poslednji incident dogodio se prethodnog vikenda ispred splava „Fristajler“ na Savkom keju, kada su iz vatrenog oružja pred brojnim svedocima ranjena trojica mladića. Umalo tragičan obračun huliganima nije bio dovoljan, već su sukobi nastavljeni ispred Urgentnog centra, gde su se prijatelji ranjenih međusobno potukli.

Već u prvim satima istrage uhapšene su dve osobe, a pucnjava je dovedena u vezu s nedavnim ranjavanjem jednog od vođa navijača Crvene zvezde Uroša Avramovića (29), koji je prethodno pucao na muziku splava „Brodarac“, pa se kao motiv navodi osveta.

"Smatram da je svakako načinjen propust jer bi dežurstva oko splavova trebalo da budu pojačana, pogotovo u vreme kada gosti napuštaju lokale, dok bi kaznena politika protiv huligana morala da bude rigoroznija", kaže za „24 sata“ izvor iz policije.

(24 sata)

FOTO: Beta/ Miloš Miškov/ilustracija

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.