POPIS: NESTALE DVE KRCATE MARAKANE SRBA!

Izvor: Kurir, 18.Okt.2011, 08:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POPIS: NESTALE DVE KRCATE MARAKANE SRBA!

Strah da će popisivači pojedincima otkriti višak stambenog prostora, bolju ekonomsku situaciju od one koju su prijavili poreznicima ili socijalnim ustanovama, da će otkriti neprijavljene podstanare, ne (zaposlene) koji dobro zarađuju... konačno je prošao. Smirili su se i oni koji su se plašili da će ostati nepopisani, a i oni koji su se bojali nasilnog popisivanja. I popisivači su odahnuli od straha od kazne ako sve ne popišu na vreme.

Konačno su nas prebrojali i otkrili da >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << fali 110.000 građana! Ko bi sad trebalo da se uplaši? Ili bi svi pomalo trebalo da se naježimo? Strah nameće pitanja. Ko je kriv što su za 10 godina nestale dve krcate Marakane? Ko je kriv? Neko će reći, svi smo krivi. Kriva je obrazovana omladina koja je pobegla u beli svet trbuhom za kruhom da joj sudbinu ne bi krojili novopečeni biznismeni. Krivi su i oni koji nisu uspeli da odu, ali se nisu ni usudili da osnuju porodicu u bedi. Krivi su i oni koji su je osnovali i dobili po jedno ili dvoje dece, jer više nemaju čime da ih hrane. Krivi su i nezaposleni što nemaju posao, a i njihovi roditelji što neće da im finansijski pomažu kako bi se usudili da rađaju više dece.

Krivi su i bogataši što iz hira imaju samo po jedno dete. Krivi su mrtvi što su umrli...

Neće biti da je tako, osim možda u slučaju bogataša. Pre će biti da su krivi oni koji su zaboravili da je za jednu srećnu, zdravu i brojnu porodicu potreban krov nad glavom, posao, vera da se radom može prehraniti porodica, nada da se posle završene škole na posao neće čekati 10 godina.

Krivi su oni koji su nam sve to uskratili. Krivi su oni koji su ubili veru da se od poštenog rada u Srbiji može prehraniti i školovati četvoro-petoro dece. Krivi su oni zbog kojih dve prijateljice u gradskom autobusu glasno traže načine kako da svoje srednjoškolce pošalju u inostranstvo kad završe školu, jer budućnosti u Srbiji nema...

Zna se ko su ti koji o tome odlučuju. Njih pitam - koliko će nas biti na sledećem popisu?

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.