PONOVO PLJAČKA U CRKVI! Odnet novac koji su vernici ostavljali

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Jan.2024, 18:50

PONOVO PLJAČKA U CRKVI! Odnet novac koji su vernici ostavljali

Ova crkva je i ranije bila na meti napada pljačkaša

Crkva Sv. Otaca u Zupču ponovo je opljačkana noćas i to na Mali Božić. Iz crkve je odneto između 3.000 i 4.000 dinara priloga koji su ostavili vernici.

U pitanju je novac koji je ostavljan u svesci u kojoj se beleže prilozi, dok novac sa ikona nije diran, kao ni u samoj suvenirnici, iako je i ona obijena.

Ovu je informaciju za KoSSev potvrdio šef operative KP u Zubinom Potoku >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Milan Đukić.

Lopov, ili lopovi u crkvu su ušli najverovatnije kroz obijen prozor, dok je drugi prozor crkve takođe otvoren, pretpostavlja se iznutra. Takođe su obijena i vrata od suvenirnice, ali iz nje ništa nije iznošeno.

Inače, nadzorne kamere nisu radile, a kako je Đukić kazao, one su polomljene tokom prethodne pljačke, krajem avgusta prošle godine.

Ova je crkva pljačkana u više navrata.

"Bogu je dosadilo", kazali su meštani, koji su jutros i prijavili ovu krađu.

Prošle godine u februaru, pripadnici takozvane kosovske policije uhapsili su mladića osumnjičenog za tešku krađu u pokušaju pljačke upravo ove crkve. Radilo se o 22-godišnjaku iz susednog sela Košutovo. Njemu se na teret tada stavljalo i više drugih krađa, takođe u verskim objektima u ovoj opštini. Kako KoSSev nezvanično saznaje, on je tada bio samo na kratko priveden.

Izvor: Srbija Danas/Kossev

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.