PONOS SRBIJE: Mladi matematičari iz Srbije osvojili šest medalja u Tirani

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Jun.2023, 10:27

PONOS SRBIJE: Mladi matematičari iz Srbije osvojili šest medalja u Tirani

Ogroman uspeh.

Predstavnici Srbije osvojili su šest medalja na 27. juniorskoj Balkanskoj matematičkoj olimpijadi u Tirani, na kojoj je učestvovalo deset balkanskih i devet gostujućih zemalja.

Nina Šušić iz OŠ „Vuk Karadžić“ u Beogradu i Anja Tešević iz Matematičke gimnazije u Beogradu osvojile su srebrne medalje, a bronzana odličja osvojili su Vanja Jelovac, Jovan Stojadinović, Luka Preković i Mija Zelić, učenici Matematičke gimnazije u Beogradu, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << saopštilo je Društvo matematičara Srbije.

Ovogodišnji ciklus takmičenja iz matematike i pripreme za Balkanijadu organizovalo je Društvo matematičara Srbije, uz podršku Ministarstva prosvete.

Vođa ekipe bio je Miloš Đorić, a njegov zamenik Srđan Stefanović, obojica sa Matematičkog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.