PONOS RUSKE MORNARICE: Amerikanci odabrali brodove, sa kojima nikada ne bi voleli da se bore (FOTO/VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Nov.2020, 18:37

PONOS RUSKE MORNARICE: Amerikanci odabrali brodove, sa kojima nikada ne bi voleli da se bore (FOTO/VIDEO)

Ruska flota je jedna od najsnažnijih u svetu i američki vojni stratezi greše što je potcenjuju

Američki magazin "Nešnal interest" napravio je rang listu pet najopasnijih brodova Ratne mornarice Rusije.

Kako navodi magazin, ruska flota je jedna od najsnažnijih u svetu i američki vojni stratezi greše što je potcenjuju.

- Na prvom mestu se našla krstarica "Petar Veliki" – najveći ratni brod na svetu. U tekstu se navodi da je glavni zadatak "Petra >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Velikog" da u slučaju početka ratnih dejstava sa SAD budu praćeni i uništeni američki nosači aviona.

- Raketna krstarica "Moskva" je predviđena za borbu sa protivničkim nosačima aviona. Ona je počela da se koristi 1982. godine.

- Korveta "Soobraziteljni" poseduje protivbrodsko i protivtorpedno naoružanje. Osim toga, brod poseduje stanice za hidroakustično otkrivanje ciljeva.

- Razarač "Nastojčivi" je veliki brod Baltičke flote. Magazin naglašava uspešnu kombinaciju protivbrodskih raketa razarača i protivbrodskog oružja korvete tipa "Steregušči", od kojih četiri, uključujući "Soobrazniteljni", takođe su deo Baltičke flote.

- Teški nosač aviona, krstarica "Admiral Kuznjecov", kako se navodi u članku, značajno povećava mogućnosti za korišćenje ruske avijacije. Osim toga, autor materijala ukazuje da, osim lovaca Su-33 i Mig-29K, krstarica poseduje i značajno brodsko naoružanje, kao što su rakete "Granit" i protivvazdušni raketni kompleks "Kindžal".

Više vesti o domaćem i stranom naoružanju, pročitajte OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.