PONIŠTENA POSTAVLJENJA U KURŠUMLIJI

Izvor: Kurir, 31.Okt.2010, 08:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PONIŠTENA POSTAVLJENJA U KURŠUMLIJI

Ministarstvo zaključilo da sednica SO Kuršumlija na kojoj su izabrani lokalni funkcioneri nije održana u skladu sa zakonom

KURŠUMLIJA - Puj-pike, ne važi.

Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu dostavilo je dopis Skupštini opštine Kuršumlija u kojem decidirano stoji da sednica od 23. septembra 2010. nije održana u skladu sa zakonom. Na toj sednici je izabrano opštinsko veće, članovi nekoliko upravnih odbora i direktori dva javna preduzeća. >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir <<

U dopisu stoji da mandati četvorici novih odbornika nisu utvrđeni u skladu sa zakonom i Ministarstvo traži da SO Kuršumlija te nepravilnosti otkloni.

„Sednica Skupštine opštine nije imala potrebnu većinu za rad i odlučivanje, te su odluke donete na toj sednici nezakonite i ništavne", stoji u dopisu koji je potpisao ministar Milan Marković.

Dejan Milošević, odbornik G17 plus, kaže da će posle dopisa Ministarstva odbornici opozicije pisanim zahtevom zatražiti zakazivanje sednice Skupštine i smeniti vlast.

- Koalicija DSS, SRS i NS je izgubila većinu, pa su po svom nahođenju doveli neke ljude u Skupštinu i tvrdili da su to novi odbornici. Sa njima su utvrdili kvorum i održali sednicu iako smo ih upozorili da krše zakon - kaže Milošević.

Predsednik opštine Goran Bojović (NS), međutim, tvrdi da mu nije baš jasno šta to nije urađeno u skladu sa zakonom, zbog čega je zatražio prijem u Ministarstvu za lokalnu samoupravu, gde očekuje preciznije objašnjenje.

(M. Đ.)

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.