POMPEO U ULOZI SVETSKOG MIROTVORCA: Dogodilo se što je najmanje očekivao, oduševljen je!

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Okt.2020, 16:33

POMPEO U ULOZI SVETSKOG MIROTVORCA: Dogodilo se što je najmanje očekivao, oduševljen je!

Američki državni sekretar Majk Pompeo poručio je da je važno da sve strane podrže uspeh pregovora koji su u petak održani u Ženevi

Američki državni sekretar Majk Pompeo izjavio je danas da je sporazum o prekidu vatre između zaraćenih frakcija u Libiji "hrabar korak" i naglasio da, u skladu s tim sporazumom, svi strani borci moraju da napuste zemlju za 90 dana.

Pompeo, koji je stigao u Nju Delhi, što je njegova prva stanica turneje po Aziji, poručio je da >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je važno da sve strane podrže uspeh pregovora koji su u petak održani u Ženevi, pod pokroviteljstvom UN.

We welcome the nationwide ceasefire agreement in Libya and commend Libyan leaders for putting their country first. All parties must abide by this agreement and all foreign forces must leave Libya.

— Secretary Pompeo (@SecPompeo) October 26, 2020

Ujedinjene nacije su saopštile u petak da su dve strane u libijskim vojnim pregovorima postigle istorijsko dostignuće dogovorom o trajnom sporazumu o prekidu vatre.

Za više vesti o Libiji, Siriji, Jemenu i Iraku pogledajte OVDE

Postavljanjem komentara potvrđujete da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja i politikom privatnosti.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.