POMPEO SLEDEĆE NEDELJE U REGIONU: Sa Slovencima u borbu protiv Kine i 5G mreže!

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Avg.2020, 16:22

POMPEO SLEDEĆE NEDELJE U REGIONU: Sa Slovencima u borbu protiv Kine i 5G mreže!

Planirano potpisivanje zajedničke izjave o bezbednosnim uslovima za uvođenje nove tehnologije

Američki državni sekretar Majk Pompeo doputovaće sledeće nedelje u Sloveniju, u okviru svoje četvorodnevne turneje po Evropi.

Slovenačko Ministarstvo spoljnih poslova potvrdilo je tu vest i navelo da će on tom prilikom potpisati zajedničku izjavu o bezbednosnim uslovima za uvođenje mobilne mreže 5G, prenosi STA.

Da podsetimo, SAD vrši žestoku kampanju >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << protiv Kine i njenih tehnoloških kompanija koje razvijaju 5G mrežu. Razlog je pre svega ekonomski, jer je Kina otišla ispred svih u razvoju ove tehnologije i izvesno je da bi najviše zaradila ako prva krene u osvajanje svetskog tržišta - naročito bogatog "zapadnjačkog sveta", ali Amerikanci "kamufliraju" svoje netržišno i nemoralno poslovanje razlozima "bezbednosti".

Naime, Sjedinjene Američke Države i druge "demokratske" zemlje strahuju da bi tehnološke kompanije, sa sedištem u zemljama kao što su Kina, mogle da budu podložne državnom uticaju, zbog čega bi 5G mreža bila nebezbedna, pošto je inače poznato da tehnološke kompanije sa sedištem u, recimo, SAD-u - Gugl, Jahu, Fejsbuk (i u okviru njega naročito Instagram), Epl... - nisu podložne državnom uticaju i ne špijuniraju svoje korisnike.

Bilo kako bilo, u okviru evropske turneje Pompeo će posetiti Češku, Sloveniju, Austriju i Poljsku, a u bivšoj jugoslovenskoj republici trebalo bi da bude u utorak.

Zajednička izjava o bezbednosnom protokolu za uvođenje mreže 5G navodno predviđa bezbednosnu proveru korporacija koje nude takvu tehnologiju, kako u pogledu transparentnosti njihove vlasničke strukture, poštovanja intelektualnog vlasništva i transparentnosti korporativnog upravljanja.

Procenjuje se da je Pompeova poseta veoma značajna za Sloveniju, koju neki američki zvaničnik na tako visokom položaju nije posetio 10 godina, preneli su hrvatski mediji.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.