POMOZITE, MAMA I TATA SU U JARKU: Dete se treslo, bio sam i sam u šoku! POTRESNO svedočenje o teškoj tragediji

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Jul.2020, 22:07

POMOZITE, MAMA I TATA SU U JARKU: Dete se treslo, bio sam i sam u šoku! POTRESNO svedočenje o teškoj tragediji

Ovo je svedočenje Željka T. vlasnika plantaže jabuka koji se prvi zatekao na mestu nesreće

Vraćao sam se kući traktorom posle prskanja voća kada sam u jarku video slupan automobil i dečaka koji je trčao za mnom i dozivao pomoć. Zaustavio sam se, a dete je tresući se reklo - Pomozite mi, mama i tata su mi u jarku!

Ovim rečima počinje ispovest Željko T., vlasnik plantaže jabuka, koji se prvi zatekao na mestu stravične saobraćajne nesreće na putu Novi Slankamen >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << - Novi Karlovci, u kojoj su poginuli beba N. Ž. (1) i njen brat N. Ž. (8), dok su njihovi roditelji V. Ž. (26) i M. Ž. (34) teško povređeni. Maleni M. Ž. (5), koji je dozvao pomoć, jedini je prošao sa lakim povredama.

- Kada sam se zaustavio, dečak je kroz suze ponavljao - Nismo mi krivi, mi smo dobra porodica, pomozite, nismo mi krivi... Jadno dete se treslo. Iako sam i sam bio u šoku, stavio sam ga na traktor i vratio se unazad kako bih osvetlio mesto na kome se nesreća desila. U tom momentu su počela da nailaze i druga kola i da se zaustavljaju kako bi svi pomogli - priča Željko T.

- Mladići su izvlačili ljude iz smrskanog automobila, a dete, za koje sam kasnije čuo da je preminulo, ležalo je na putu jer je ispalo iz auta. Tu scenu nikad neću zaboraviti.

- Sve vreme sam bio uz mališana koji nije mogao da dođe sebi. Jezivo je bilo i za mene, a kamoli za dete koje je videlo kako mu je cela porodica stradala - dodaje izvor. Kako objašnjava, u prvom trenutku nije ni znao da se u olupini nalazi i beba, jer se ona nije videla.

Mezimica

Bebicu svi obožavali

Prema rečima meštana, beba koja je nastradala u saobraćajnoj nesreći bila je pravi mali anđeo, prelepa i vesela. - Bebica je u februaru napunila godinu dana i tada su joj pravili slavlje u restoranu. Ma rođendan je bio kao iz bajke! V. Ž. i M. Ž. su posle dva sina dobili ćerku, koja je bila prava miljenica, svi su je obožavali - kažu meštani.

- Hitna pomoć je prvo odvezla dečaka koji je ležao na putu i oca, a drugim kolima su krenuli da voze majku i mališana kog sam čuvao. Šok je usledio kada je dete iz saniteta počelo da viče - Gde mi je sestrica? - Tada su policajci počeli da traže po kolima i našli devojčicu, koja je, nažalost, već bila mrtva - jedva je izgovorio Željko T.

Meštani Novih Karlovaca i dalje su u potreseni zbog tragedije koja se dogodila u utorak uveče.

- Baba i deda stradalih mališana su u šoku i ne mogu da se oporave, dolazila im je i Hitna pomoć jer im je pozlilo. Oni u ovom bolu moraju da organizuju sahranu unučića, a sin i snaja su im u bolnici u teškom stanju. Jadni roditelji, neće moći ni da sahrane dečicu - pričaju meštani. Kako kažu, maleni brat i sestra trebalo bi da budu sahranjeni danas.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.