POMOGLA TINEJDŽERIMA DA SILUJU DEVOJČICU (15): Jezivo zlostavljanje na proslavi - ono što je usledilo ledi krv u žilama

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Apr.2023, 14:21

POMOGLA TINEJDŽERIMA DA SILUJU DEVOJČICU (15): Jezivo zlostavljanje na proslavi - ono što je usledilo ledi krv u žilama

Njoj je određen pritvor od 30 dana.

Osnovno javno tužilaštvo Strumica izdalo je Naredbu o sprovođenju istražnog postupka protiv 21-godišnje devojke za koju postoji osnovana sumnja da je pomagala u izvršenju krivičnog dela - Silovanje deteta mlađeg od 15 godina, piše Makfax.com.mk.

Za isti događaj, nadležni javni tužilac podneo je sudiji za decu Osnovnog suda u Strumici Zahtev za pokretanje pripremnog postupka protiv dvojice dečaka (16) za koje postoji >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << osnovana sumnja da su izvršila radnje koje su zakonom definisane kao krivično delo - Silovanje deteta koje još nije navršilo 15 godina.

Tokom proslave Nove godine u kući jedne od maloletnica, osumnjičena je, svesna zločina, pomogla dvojici tinedjžera uz upotrebu sile, da siluju devojčicu. Osumnjičena je prvo ohrabrila i opijala žrtvu, skinula je u jednoj od prostorija, dozvolivši dvojici maloletnika da siluju devojčicu, koja se sve vreme opirala.

Nakon celog događaja, osumnjičena je obukla žrtvu i počela da je udara nogama i šamara po glavi.

Nadležni javni tužilac podneo je sudiji za prethodni postupak predlog za određivanje mere pritvora osumnjičenoj. Predlog je prihvaćen i sudija je rešenjem odredio pritvor od 30 dana. Za dečake će biti predložena mera u skladu sa članom 115 Zakona o pravosuđu za decu - stavljanje pod nadzor Centra za socijalna pitanja.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.