POMOĆ STIŽE ZA MARKOVIĆE

Izvor: Kurir, 31.Okt.2010, 08:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POMOĆ STIŽE ZA MARKOVIĆE

Posle pisanja Kurira o mnogočlanoj porodici iz Varvarina, njihov život se barem malo promenio nabolje: više ne brinu o osnovnim stvarima

VARVARIN - Mnogo godina za porodicu Živke i Živorada Markovića niko nije čuo niti im pomagao.

Njihova četiri sina, obolela od distrofije mišića, zakovana za kolica, nisu imala nikakvu budućnost. A onda je o njima pisao Kurir i sve se promenilo.

Zahvaljujući našim napisima i podršci naših kolega u drugim medijima, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << za njih je čula i država, pa im je preko Ministarstva rada i socijalne politike krajem prošle godine obezbedila krov nad glavom.

U petak su predstavnici kompanije „Idea" ovoj porodici uručili novi frižider i šporet.

Kompanija „Idea" već godinu dana svakog meseca ovoj veoma siromašnoj porodici donira osnovne životne namirnice, a prilikom useljenja u novu kuću ona im je poklonila novu veš-mašinu.

Najstariji sin Markovića - Marko, nažalost, umro je pre šest godina kao šesnaestogodišnjak, dok se mlađi - Nikola (18), Miloš (15), Mladen (13) i Andrija (12), što u bolesničkoj postelji, što u invalidskim kolicima, bore s opakom bolešću.

(R. B.)

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.