POMOĆ POPLAVLJENIMA OD MINISTARTVA ZA NIP

Izvor: Kurir, 03.Dec.2010, 16:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POMOĆ POPLAVLJENIMA OD MINISTARTVA ZA NIP

PRIJEPOLJE - Ministarstvo za Nacionalni investicioni plan (NIP) izdvojiće značajna finansijska sredstva iz svog budžeta za 2011. godinu za obnovu infrastrukturnih objekata koje je poplavio Lim, a sanacija će početi u prvim danima proleća, najavila je danas ministarka Verica Kalanović

PRIJEPOLJE - Ministarstvo za Nacionalni investicioni plan (NIP) izdvojiće značajna finansijska sredstva iz svog budžeta za 2011. godinu za obnovu infrastrukturnih objekata koje je poplavio >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Lim, a sanacija će početi u prvim danima proleća, najavila je danas ministarka Verica Kalanović.

Ministarka je izjavila novinarima kod srušenog mosta u Brodarevu da se voda povlači iz područja ugroženih poplavama u tom mestu i u Prijepolju i da će već sutra ministarsvo za NIP poslati stručnjake koji će proceniti oštećenja na četiri mosta na Limu u tom kraju, koja su zatvorena za saobraćaj.

Predsednik opštine Prijepolje Dragoljub Zindović je rekao novinarima da je u toj opštini i okolini ugroženo oko 150 stambenih i tridesetak privrednih objekata, a da je najteža situacija u mestu Zalug, gde je više od 100 domaćinstava opkoljeno vodom.

Zindovcić je rekao da je krizni štab opštine Prijepolje, zajedno sa sektorom za vanredne situacije MUP-a Srbije, do sada evakuisao i zbrinuo 59 ljudi. Više ljudi je napustilo svoje kuće samoinicijativno, bez asistencije križnog štaba.

Kalanovićeva i Zindović su prethodno obišli deo puta od Prijepolja do Brodareva u mestu Strugovi, gde je saobraćaj bio prekinut, a ponovo je uspostavljen jutros u devet časova.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.