POMOĆ DOMU ZDRAVLJA U KURŠUMLIJI

Izvor: Kurir, 12.Avg.2010, 15:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POMOĆ DOMU ZDRAVLJA U KURŠUMLIJI

KURŠUMLIJA - Ministarstvo zdravlja odobrilo je sprovođenje dva projekta kuršumlijskom Domu zdravlja vredna 1,78 miliona dinara, kažu u Domu zdravlja.

U okviru projekta "Srbija protiv raka" za kuršumlijski Dom zdravlja izdvojeno je 1,58 miliona dinara. Prema rečima direktorke Doma zdravlja Ljiljane Arsenijević, cilj projekta je smanjenje broja novoobolelih i umrlih od malignih bolesti.

- U Domu zdravlja Kuršumlija svakog meseca se evidentiraju novooboleli od raka. Među >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << njima su najčešći rak grlića materice, rak dojke i rak debelog creva. Konkurisali smo kod Ministarstva zdravlja jer je u opštini Kuršumlija, sa postojećom starosnim i demografskom strukturom, uz veliku udaljenost od zdravstvenih centara sa najmodernijom dijagnostikom, prevencija neophodna - kazala je Ljiljana Arsenijević.

Istovremeno, Ministarstvo zdravlja je odobrilo i nastavak projekta za Rome, koji predviđa besplatne izrade stomatoloških proteza. U projekat će biti uloženo 198.000 dinara.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.