POMOĆ BEOGRADA ZA  NOVA RADNA MESTA: Podrška za ovu grupu stanovnika

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Jul.2023, 12:23

POMOĆ BEOGRADA ZA NOVA RADNA MESTA: Podrška za ovu grupu stanovnika

Grad Beograd obezbedio plate za tri radna mesta.

U skladu sa donetim akcionim planom, koji je sastavni deo Strategije za socijalno uključivanje Roma i Romkinja na teritoriji grada, Sekretarijat za zdravstvo obezbedio je u ovoj godini plate za radno angažovanje tri zdravstvene medijatorke za romsku populaciju, za Surčin, Voždovac i Zemun.

Pored već postojećih, koje plaća Ministarstvo zdravlja, nove medijatorke angažovane su u patronažnoj službi doma zdravlja, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kako radom u samom domu zdravlja tako i na terenu. Vodiće brigu o zdravlju romske populacije, podučavati Rome i informisati ih o značaju vakcinacije i o tome kako da se zaštite od zaraznih bolesti, o značaju sistematskih pregleda, pravilne ishrane i održavanju higijene, kao i pratiti njihovo zdravlje.

Na ovaj način grad vodi računa o društvenom uključivanju romske populacije, povećanju svesti o zdravstvenim pitanjima, smanjenju nejednakosti i obolevanja u ovoj osetljivoj grupi sugrađana, navedeno je u saopštenju Sekretarijata za zdravstvo.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.