POMEN BRANKU PEŠIĆU: Politički velikan nas napustio pre 37 godina (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Feb.2023, 20:42

POMEN BRANKU PEŠIĆU: Politički velikan nas napustio pre 37 godina (FOTO)

Veliki broj prijatelja i porodice došlo je na pomen političkom velikanu

Povodom 37 godina od smrti Branka Pešića, na Zemunskom groblju okupili su se članovi porodice, prijatelji, predstavnici Opštine Zemun, Grada Beograda, političkih partija, SUBNORA Zemun, građani i poštovaoci dela nekadašnjeg predsednika zemunske Opštine i gradonačelnika Beograda. 

Vence na grob položili su zamenik predsednika GO Zemun Žarko Dronjak i član Veća Ivan Morić, kao >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i predsednik Skuštine Grada Beograda Nikola Nikodijević i odali poštu omiljenom sugrađaninu, Zemuncu i Beograđaninu, revolucionaru, političaru i graditelju srpske prestonice.

- Kao predsednik Opštine Brano Pešić je ostavio neizbrisiv trag u infrastrukturi i objektima, i dao nam zadatak da ga pratimo i ponovimo barem deo dostignuća koje je on uradio. Ovim činom odajemo mu poštu, i kao heroju Drugog svetskog rata, junaku koji je učestvovao u oslobađanju i obnovi zemlje - rekao je zamenik predsednika GO Zemun Žarko Dronjak.

Pešić je bio na čelu Opštine Zemun od 1955. do 1958. godine, a kormilom Beograda je upravljao u periodu od 1965. do 1974.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.