POMAGAO ŠKALJARCIMA? Istragu protiv inspektora Milovanovića preuzelo Tužilaštvo BIH

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Okt.2021, 17:45

POMAGAO ŠKALJARCIMA? Istragu protiv inspektora Milovanovića preuzelo Tužilaštvo BIH

Mladen Milovanović službenim policijskim vozilima vozio Miloša Božovića nekoliko puta u Sarajevo.

Istragu protiv inspektora MUP-a Republike Srpske Mladen Milovanović (37), zvanog Mili, koji je uhapšen zbog sumnje da je pomagao pripadniku "škaljarskog klana" preuzelo je Tužilaštvo BiH.

Milovanović je uhapšen 17. jula u centru Banjaluke zbog sumnje da je pomagao Milošu Božoviću, a za kojim je bila raspisana međunarodna Interpolova poternica.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Milovanovićev advokat Saša Labotić rekao je da su obavešteni da predmet preuzima Tužilaštvo BiH. Do sada je ovaj slučaj vodilo Okružno javno tužlaštvo u Banjaluci.

Zajedno sa Milovanovićem tada su uhapšeni i inspektori Predrag Vatreš i Goran Rečević. Oni se sumnjiče da su duži vremenski period pomagali Božoviću u skrivanju, na području Banjaluke i cele BiH. Takođe se sumnjiče da su službenim policijskim vozilima vozili Božovića nekoliko puta u Sarajevo.

Božović je uhapšen na osnovu međunarodne Interpolove poternice koja je bila za njim bila raspisana zbog podstrekavanja na ubistvo Ranka Vuletića i određen mu je ekstradicioni pritvor.

Vuletić, koji je bio poznat po bombaškom napadu, kao i po pljačkama banaka i zlatara, ubijen je u avgustu 2019. godine u centru Nikšića, a ubica Vuk Lalatović se predao policiji.

Prema optužnici, Lalatovića je na ubistvo podstrekavao Božović.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.