POLOŽEN KAMEN-TEMELJAC ZA BOLNICU U ŠTRPCU

Izvor: Kurir, 20.Nov.2010, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POLOŽEN KAMEN-TEMELJAC ZA BOLNICU U ŠTRPCU

ŠTRPCE - Predstavnici opštine Štrpce i Skupštine Kosova postavili su u Štrpcu kamen-temeljac za novu bolnicu u tom mestu na Kosovu i Metohiji. U ime opštine polaganju kamena-temeljca prisustvovali su predsednik i potpredsednik opštine Bratislav Nikolić i Bećir Fejzulahu, dok je Skupštinu Kosova predstavljao Slobodan Petrović.

Nikolić je novinarima rekao da će bolnica imati 2.300 kvadratnih metara radnog prostora, 70 ležajeva, dve operacione sale, četiri odeljenja i najsavremeniji >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << dijagnostički centar. Planirano je da bolnica bude otvorena u aprilu naredne godine i da zaposli oko 150 radnika, lekara i drugog medicinskog osoblja. Nikolić je rekao da taj projekat finasira Vlada Kosova sa 1,4 miliona evra.

Direktor odeljenja za zdravstvo u opštini Štrpce Menderes Hiseni rekao je da izgradnja bolnice u tom mestu znači mnogo za ovdašnje stanovnike. "Do sada je u našoj opštini radila samo medicinska služba, a izgradnjom bolnice sigurno ćemo imati bolje uslove za pružanje zdravstvenih usluga stanovnicima naše multietničke opštine i šire", rekao je Hiseni. On je naglasio da će konkurs za svih 150 radnih mesta biti otvoren januara naredne godine i da će na njega moći da konkurišu stručnjaci svih nacionalnosti.

Lekar Doma zdravlja i predsednik Skupštine Štrpce Dejan Mrđinac je rekao da će nova bolnica sigurno omogućiti unapređenje zdravlja i kvalitetnije pružanje zdravstvenih usluga građanima opštine.

"Naši građani se već duže vreme suočavaju sa problemom dijagnostike i sa problemom lečenja uopšte. Izgradnjom i otvaranjem bolnice sigurno da ćemo moći da prevaziđemo postojeće probleme u pruzanju zdravstvene zaštite stanovnicima naše opštine", rekao je Mrđinac. On je, takođe, istakao da će u bolnici biti zaposleni stručnjaci bez obzira na nacionalnu pripadnost.

Pored bolnici biće izgrađene i tri zgrade sa 60 stanova za socijalno ugrožene, povratnike i mlade bračne parove. Useljenje se očekuje u aprilu naredne godine a projekat je finansirala Vlada Kosova sa 1,5 miliona evra, izjavio je predsednik SO Štrpce Bratislav Nikolić. Opština Strpce ima 16 sela, od kojih su tri naseljena Albancima, četiri sela su mešovita i u devet sela žive Srbi, a u opštini ima oko dvadesetak porodica Roma. U opštini koja radi po zakonima Kosova vlast čini koalicija Samostalne liberalne stranke Slobodana Petrovića i Demokratske partije Kosova Hašima Tačija.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Štrpce dobija bolnicu

Izvor: B92, 20.Nov.2010

Štrpce -- Predstavnici opštine Štrpce i Skupštine Kosova su postavili u Štrpcu kamen temeljac za novu bolnicu u tom mestu na Kosovu i Metohiju...U ime opštine polaganju kamena temeljca su prisustvovali predsednik i potpredsednik opštine Bratislav Nikolić i Bećir Fejzulahu, dok je Skupštinu...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.