POLICIJA UBIJA, VERUJTE NAM! Predsednik Rumunije priznao strašne propuste posle TRAGIČNE SMRTI DVE TINEJDŽERKE! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Jul.2019, 00:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"POLICIJA UBIJA, VERUJTE NAM!" Predsednik Rumunije priznao strašne propuste posle TRAGIČNE SMRTI DVE TINEJDŽERKE! (VIDEO)

Demonstranti se obrušili na policiju

U Bukureštu je održan skup protiv policije u znak sećanja na dve tinejdžerke koje su nedavno ubijene, a smatra se da policija nije dobro reagovala.

Proteste je organizovala organizacija za ženska prava, a neki učesnici protesta, organizovanog ispred Ministarstva unutrašnjih poslova, nosili su preko usta zalepljene trake, dok su drugi uzvikivali "Policija ubija" i "Verujte nam".

Okupljeni, njih stotinak, nosili su >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << transparente "Ostavka", dok je na ulazu u Ministarstvo crnim sprejem ispisano "Policija ubija".

Proteste je izazvalo ubistvo dve tinejdžerke, naročito jer prilikom ubistva 15-godišnje devojčice policija nije reagovala na njene pozive u pomoć.

Tim povodom oglasio se i predsednik Rumunije Klaus Johanis koji je priznao greške u radu policije.

- Rumunske institucije nisu uspele da zaštite fundamentalno pravo na život. Odgovorni će morati da se suoče sa kaznom. Kazne, ma koliko oštre, neće vratiti izgubljene živote. Moramo da nađemo načine da sprečimo da se takve tragedije dešavaju - rekao je Johanis u televizijskom obraćanju.

Nedavno ubistvo Aleksandre Maćesane (15) izazvalo je bes javnosti, jer policija nije pravovremeno reagovala na njene telefonske pozive da je kidnapovana.

Policija je imala problema da locira devojku, jer su koristili pogrešnu tehnologiju, a tražila je i nepotrebne naloge za pretres, kada je nakon 19 časova pronašla kuću muškarca koji ju je kidnapovao.

Naknadno je otkriveno da je isti muškarac ubio i 19-godišnju devojku nestalu u aprilu ove godine.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Bukurešt: Bes građana zbog ubijenih tinejdžerki i poruka "Policija ubija"

Izvor: B92, 29.Jul.2019

Bukurešt -- U Bukureštu je održan protest protiv policije u znak sećanja na dve tinejdžerke koje su nedavno ubijene, a smatra se da policija nije dobro reagovala...Proteste je sinoć organizovala organizacija za ženska prava, a neki učesnici protesta, organizovanog ispred Ministarstva unutrašnjih...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.