Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Dec.2023, 19:03

"POLICIJA PROTIV NASILNIH DEMONSTRANATA REAGOVALA U SKLADU SA ZAKONOM" Oglasilo se Više javno tužilaštvo u Beogradu

Više javno tužilaštvo u Beogradu apeluje na građane da se uzdrže od nasilja.

Više javno tužilaštvo u Beogradu ocenjuje da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije sinoć na napade nasilnih demonstranata na Skupštinu grada Beograda reagovali u skladu sa Zakonom o policiji.

- Nakon što su više od tri sata trpeli i odbijali napade, kako na zgradu državne institucije, tako i na svoj život i telo, pripadnici MUP-a su primenili >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sredstva prinude u skladu sa svojim zakonskim ovlašćenjima, kako bi odbili napad, sprečili dalju eskalaciju nasilja i uništavanje javne imovine - navodi se u saoštenju.

Više javno tužilaštvo u Beogradu poziva građane i učesnike najavljenih protesta da se uzdrže od svakog vida nasilja, napada na državne institucije, uništavanja javne imovine i napada na policiju, već da svoje zahteve ostvaruju kroz institucije u zakonom regulisanim postupcima.

Izvor: Srbija Danas/Kurir

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Važno obaveštenje: Oglasilo se Više javno tužilaštvo

Izvor: B92, 25.Dec.2023

VJT u Beogradu saopštilo je da su pripadnici MUP-a na napade nasilnih demonstranata na Skupštinu grada Beograda reagovali u skladu sa Zakonom o policiji...''Nakon što su više od tri sata trpeli i odbijali napade, kako na zgradu državne institucije, tako i na svoj život i telo, pripadnici MUP-a...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.