POLICIJA GA IZREŠETALA SA 60 METAKA: Uznemirujući snimak ubistva Afroamerikanca - novi talas protesta u SAD (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Jul.2022, 08:37

POLICIJA GA IZREŠETALA SA 60 METAKA: Uznemirujući snimak ubistva Afroamerikanca - novi talas protesta u SAD (VIDEO)

Policija Ohaja objavila je snimak ubistva nenaoružanog Afroamerikanca DŽejlend Vokera (25) prošle sedmice u gradu Ejkronu na kome se vidi da je na njega pucalo čak osam policajaca.

Telo ubijenog je pronađeno sa oko 60 prostrelnih rana na jednom parkingu, gde se, bežeći pred policijskom poterom zbog saobraćajnog prekršaja, zaustavio, izašao iz automobila i pokušao da pobegne.

Policajci u poteri su mislili da je ubijeni Afroamerikanac naoružan, a na konferenciji >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << za novinare je prikazan i snimak na kojem se, kako tvrdi policija, čuju pucnji iz automobila ubijenog Džejlenda.

U njegovom automobilu, navodi se, kasnije je pronađen pištolj.

Policija tvrdi da je život njihovih pripadnika "bio u opasnosti" zbog ponašanja mladića.

Navodno, policajci su pokušali da ga savladaju uz pomoć elektrošokera, ali nisu uspeli, pa su onda zapucali.

Istraga je pokrenuta a osmorica policajaca koji su učestvovali u pucnjavi privremeno su sklonjeni sa dužnosti ali će primati platu do završetja istražnog postupka.

Ovo je poslednje u nizu ubistava Afroamerikanaca, koje je izvršila policija u SAD.

Stotine ljudi protestovale su noćas u Ejkronu zbog ubistva Afroamerikanca.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Policija u Ohaju upucala nenaoružanog Afroamerikanca sa 60 metaka

Izvor: VOA, 04.Jul.2022

OHAJO - U gradu Akron u Ohaju u ponedeljak je uvedeno vanredno stanje i policijski čas, a otkazan je i vatromet povodom Dana nezavisnosti, posle nemira na protestima u nedelju veče zbog ubistva nenaoružanog Afroamerikanca. Policija u Ohaju objavila je video snimak incidenta od 27. juna ove godine...

Nastavak na VOA...

Policija u SAD ispalila na desetine metaka tokom potjere Afroamerikanca

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 04.Jul.2022

Dvadesetpetogodišnji Afroamerikanac u Akronu bio je nenaoružan kada ga je policija ubila tokom potjere pješke, ali su policajci vjerovali da je ranije pucao na njih iz vozila, te su se plašili da bi mogao ponovo da puca, saopštile su vlasti u nedelju. Policija u Akronu, gradu u američkoj saveznoj...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

8 POLICAJACA PUCALO U AFROAMERIKANCA U Ohaju vanredno stanje zbog demonstracija protiv policije

Izvor: Blic, 04.Jul.2022

U gradu Akronu u Ohaju danas je proglašeno vanredno stanje, uveden je policijski čas i otkazan vatromet povodom Dana nezavisnosti, nakon eskalacije protesta zbog sinoćnjeg policijskog ubistva jednog nenaoružanog Afroamerikanca.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.