POLICAJCI UPALI U KUĆU ZBOG PORODIČNOG NASILJA: Izrešetali muškarca pa tek onda shvatili da su na pogrešnoj adresi!

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Apr.2023, 17:24

POLICAJCI UPALI U KUĆU ZBOG PORODIČNOG NASILJA: Izrešetali muškarca pa tek onda shvatili da su na pogrešnoj adresi!

Dok su čekali da se vrata otvore, službenici su tražili od dispečera da potvrdi adresu i dispečer je naveo broj druge kuće.

Policajci Farmingtona u Novom Meksiku ubili su Roberta Dotsona (52) kada su, kako navode tamošnji mediji, promašili kuću u koju je trebalo da idu zbog prijave nasilja u porodici.

Kako se navodi, muškarac je otvorio vrata držeći pištolj u ruci, policajci su pucali u njega, a navodno je njegova žena uzvratila vatru.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
- Svi mi - muškarci i žene iz policijske uprave u Farmingtonu - prepoznajemo težinu ovog incidenta - rekao je načelnik Stiven Heb u saopštenju. Prema saopštenju odeljenja u petak, očekuje se da će dodatni "zapisi i dosijei" biti objavljeni nakon pregleda i redigovanja.

- Učinićemo sve što je moguće da potpuno razume šta se ovde dogodilo. Još jednom želimo da izrazimo saučešće porodici Dotson i kao vaš šef policije želim da prenesem koliko mi je žao što se ova tragedija dogodila - dodaje.

Državna policija Novog Meksika, koja istražuje pucnjavu, rekla je da je policija Farmingtona dobila poziv zbog incidenta nasilja u porodici na adresi 5308 Vallei Viev Avenue.

- Kada su na mestu događaja, policajci su greškom prišli 5305 Vallei Viev Avenue umesto 5308 Vallei Viev Avenue - navodi se u saopštenju državne policije. Na snimku se vidi kako tri policajca prilaze kući sa jasno istaknutom i osvetljenom adresom i kucaju tri puta na vrata.

Tri puta su se identifikovali kao policija Farmingtona, pokazuje video snimak.

- Zašto su se policajci obratili na pogrešnu adresu ostaje deo istrage koja je u toku - saopštila je policija Farmingtona. U roku od nekoliko minuta, Dotson je prikazan kako dolazi do vrata sa pištoljem.

"Ruke gore", viče policajac dok odmah počinju da pucaju na Dotsona.

Može da se čuje kako policajac govori drugim policajcima koji su stigli na lice mesta da je žena podigla oružje koje je Dotson držao i uperila ga u policajce.

Njeno ime nije objavljeno, ali je policija identifikovala kao Dotsonovu suprugu.

Ona je uhapšena.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

TRAGEDIJA U NOVOM MEKSIKU Policajci greškom ubili čoveka: Dobili prijavu za nasilje, pa promašili kuću

Izvor: Blic, 16.Apr.2023

Policajci Farmingtona u Novom Meksiku ubili su Roberta Dotsona (52) kada su, kako navode tamošnji mediji, promašili kuću u koju je trebalo da idu zbog prijave nasilja u porodici.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.