POLICAJCI HEROJI! Spasili život dečku koji je hteo da skoči sa Pančevca: Njegovi razlozi će vas rastužiti

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Nov.2020, 15:53

POLICAJCI HEROJI! Spasili život dečku koji je hteo da skoči sa Pančevca: Njegovi razlozi će vas rastužiti

Muškarac rekao da je isključio telefon i da se nikom nije javljao od sedam sati ujutru

Saobraćajni policajci za uviđaje Milorad Jevtić (29) i Mladen Tomašević (27), spasli su u petak život S. S. (32), koji je nameravao da skoči sa Pančevačkog mosta.

Drama na prometnoj saobraćajnici u Beogradu odigrala se oko 16:20 sati, a dvojica saobraćajaca primetila su muškarca koji stoji s druge strane ograde, spremajući se za skok u Dunav.

- Bili smo na >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << uviđaju na Zrenjaninskom putu i vraćali smo se preko mosta ka gradu, išli smo na drugi uviđaj. Na Pančevačkom mostu je bila gužva i ugledali smo muškarca, koji je preskočio ogradu - prepričava dramu Milorad Jevtić, koji već šest godina radi u policiji.

- Stali smo i upalili svetlosnu signalizaciju zbog drugih vozača, nismo smeli zvučnu kako ga ne bismo uplašili. Kolega i ja smo mu polako prišli i uhvatili ga za ruke. Nije nas ni primetio. Onda sam ga zagrlio i rekao mu da ćemo sve rešiti - kaže hrabri saobraćajac.

On dodaje da je osećao strah, jer je postojala realna mogućnost da muškarac počne da se otima.

Njegov mlađi kolega, Mladen Tomašević, koji je dve godine zaposlen u MUP, objašnjava kako je otpočeo razgovor sa muškarcem.

- Smireno sam ga pitao kakav problem ima. Govorio sam mu da ništa nije vredno njegovog života. Držali smo ga i polako pripremali za to da ga prebacimo na drugu stranu. Objašnjavao je da ima porodičnih problema, da ga niko ne razume i da je više puta razmišljao da se ubije. Osetio sam ogromnu tugu u njegovom glasu i pokušavao da mu objasnim da će sve biti kako treba, samo da bude pametan i da nas posluša - priča Tomašević.

Jevtić navodi da im je muškarac rekao da je isključio telefon i da se nikom nije javljao od sedam sati ujutru i da verovatno nikom i ne nedostaje.

- Pitao sam ga čime se bavi, samo da mu skrenem misli. Objasnio je da je radio, ali da je pre godinu, dve zbog zdravstvenog stanja ostao bez posla. Žalio se kako nema prijatelja i da nikom nije stalo do njega, kao i da zbog svega toga ne vidi razlog da živi. Ubeđivali smo ga da to nije tačno, da će se sve sredti ako bude dao šansu sebi - kaže Jevtić i dodaje da, kada su muškarca prebacili s druge strane ograde, pozvao je nadležne kolege i Hitnu pomoć.

Podsetimo, za sve one koji pomisle da nije vredno živeti otvorena je telefonska SOS linija za sprečavanje samoubistva koji radi 24 sat. Na ovaj broj 011/7777 - 000 se javljaju stručnjaci, lekari Klinike za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević". Takođe, Služba urgentne psihijatrije prima pacijente 24 sata bez zakazivanja, bez knjižice i bez plaćanja, a Centar za mentalno zdravlje od 9 do 18 prima bez zakazivanja.

Za to vreme sedeći na trotoaru Tomašević je pričao sa nesrećnim S. S.

- Pitao sam ga koje je godište i rekao mu da je malo stariji od mene i da je život pred nama. Smirio se i drago mi je da smo uspeli da ga spasemo. Kada ga je preuzela Hitna pomoć javili smo mu se, a on nam je u znak pozdrava klimnuo glavom - priča Tomašević.

Ovi hrabri saobraćajci zajedno sa kolegama iz stanice u Savskoj obavljaju uviđaje svih saobraćajnih nezgoda koje se dese na području Beograda. Podeljeni su na ekipe koje obavljaju uviđaje saobraćajne nezgode sa obležjima prekršaja u kojima su Jevtić i Tomašević i ekipe koje rade uviđaje sa povređenim i nastradalim osobama.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.