POKUŠAJ RASPARČAVANJA MOJE ZEMLJE JOŠ NIJE ZAVRŠEN Vučić u UN podigao glas u ime Srbije

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Sep.2023, 18:17

"POKUŠAJ RASPARČAVANJA MOJE ZEMLJE JOŠ NIJE ZAVRŠEN" Vučić u UN podigao glas u ime Srbije

Danas neću govoriti u superlativu o ekonomskim uspesima moje zemlje, gradnji puteva i bolnica, jer se podrazumeva da štitim interese svoje zemlje.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u govoru na sednici UN podsetio je da su najmoćnije zemlje na svetu pogazile osnovne principe međunarodnog prava.

On je jasno rekao da su skoro sve zapadne sile brutalno pogazile Povelju UN i Rezoluciju 1244.

- To se desilo pre 24 godine i pre 15 godina - rekao je Vučić >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i podsetio na NATO agresiju bez ikakve odluke SB UN.

On je istakao da nepoštovanje međunarodnog javnog prava dovodi do opasnih posledica.

- Pokušaj rasparčavanja moje zemlje, proglašenjem nezavisnosti Kosova i Metohije, gaženjem povelje UN, i dalje traje. To je jedna od vidljivih preteča brojnih problema sa kojima se suočavamo. Od kada smo se prošli put ovde sreli, svet nije ni bolje ni bezbednije mesto. Mir i stabilnost su i dalje ugroženi - istakao je Vučić.

Vučić je dodao da su mnogi isticali svoje zemlje kao primer moralnosti i pravde.

- Ali ću govoriti o kršenju pravila, i to od strane najvećih zemalja sveta, posebno onih koji drže političke i moralne lekcije - istakao je predsednik.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.