POKS najoštrije osudio hrvatsku proslavu zločina proisteklog iz akcije Oluja

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Avg.2020, 18:03

POKS najoštrije osudio hrvatsku proslavu zločina proisteklog iz akcije "Oluja"

Srpska vojska nikada nije vojno poražena od Hrvata, nego se povukla sa položaja na osnovu naredbe iz Beograda - navodi se u saopštenju POKS-a

Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) pozvao je danas celokupnu političku javnost u Srbiji da najoštrije osudi hrvatsku proslavu zločina proisteklog iz Oluje, ali i da se narodu konačno saopšti istina, da je pad Republike Srpske Krajine dogovoren između tadašnjih predsednika Srbije, Hrvatske i SAD.

- Republika Srpska >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Krajina nije vojno poražena, nego je prepuštena skoro bez ispaljenog metka s naše strane. Srpska vojska nikada nije vojno poražena od Hrvata, nego se povukla sa položaja na osnovu naredbe iz Beograda - navodi POKS.

To je bila izdaja, ocejuje POKS i dodaje da je to bio sveobuhvatni politički dogovor između Slobodana Miloševića i SAD, koji je obuhvatio Krajinu, Republiku Srpsku i Srbiju.

- Tako je Krajina nestala, Republika Srpska je dobila autonomiju unutar Bosne i Hercegovine, a Srbiji su ukinute ekonomske sankcije i Miloševićeva vlast je produžena na još jedan mandat. Gubitnik je kao i uvek bio narod, a jedini dobitnici političari koji su se borili samo za očuvanje svoje vlasti - rekao je lider POKS-a Žika Gojković.

POKS podseća da je predmet te trgovine bilo na stotine hiljada ljudskih sudbina i života, za opstanak jednog čoveka na vlasti.

- Da je to istina zna svaki vojnik i oficir vojske Republike Srpske Krajine kojima je naređeno da se povuku sa položaja, kao i pripadnici Službe državne bezbednosti Srbije, koji su bili zaduženi da ovu trgovinu sprovedu u delo - navodi POKS.

Gojković dodaje da se srpskom teritorijom i narodom nije trgovalo dok je Srbija bila kraljevina nego se ona branila po svaku cenu, sa kraljem na čelu.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.