KO JE UBIJENI PREDSEDNIČKI KANDIDAT U EKVADORU? Evo čime se bavio pre kandidature - povezan bio i sa slučajem Asanž (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Avg.2023, 08:14

KO JE UBIJENI PREDSEDNIČKI KANDIDAT U EKVADORU? Evo čime se bavio pre kandidature - povezan bio i sa slučajem Asanž (VIDEO)

Pre političke karijere, njegova biografija navodi da je radio kao istraživački reporter i novinar.

Predsednički kandidat Fernando Viljavisensio ubijen je na političkom skupu u Ekvadoru. Napadač je otvorio vatru dok je Viljavisensio ulazio u auto i pogodio ga u glavu tri puta.

Fernando Alsibijades Viljavisensio Valensija je rođen 11. oktobra 1963. godine, u gradu Alausi. Studirao je novinarstvo i komunikacije, a 1995. je osnovao partiju >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Pačakutik. Radio je u kompaniji Petroekvador u sektoru komunikacija, a potom u sindikatu, tri godine tokom devedesetih. Otpušten je odlukom vlade Džamila Mahuada, a pošto je dobio otpremninu, otvorio je piceriju sa svojim bratom.

Pre političke karijere, njegova biografija navodi da je radio kao istraživački reporter i novinar, i pokrivao slučajeve nasilja i korupcije u Ekvadoru.

BREAKING: Ecuadorian presidential candidate, Fernando Villavicencio has just been assassinated while leaving a campaign rally in the capital city of Quito. Last week, he claimed that he and his team had been threatened by the leader of a drug trafficking gang. pic.twitter.com/Eyn3OEjOc3

— C. Okoro, CFE, CAMS, CRISC (@nonsookoro) August 10, 2023

Imao je velike probleme zbog novinarske karijere, pa je tako optužio tadašnjeg predsednika Rafaela Koreu da je naredio oružanu pobunu u jednoj bolnici u septembru 2010. godine. Korea ga je tužio za klevetu i osuđen je na 18 meseci zatvora. Pokušao je da pronađe pomoć u Americi, ali nije uspeo, pa je umesto da odsluži kaznu pobegao u regiju Amazona i sakrio se, sve dok mu kazna nije istekla.

Pre osam godina, Viljavisensio i Sintija Viteri su objavili na WikiLeaks-u dokumente koji su dokazali da vlasti Ekvadora špijuniraju Džulijana Asanža, ali i novinare i političke protivnike.

Bio je oženjen Veronikom Sarauz, i imali su petoro dece. Upoznali su se dok je Viljavisensio radio u Narodnoj skupštini Ekvadora. Tamo je bio član parlamenta od 2017. godine, sve do raspuštanja 2023. godine.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.