POKRENUTA ISTRAGA protiv šestorice muškaraca za IZNUDU I NASILJE: Žrtvu terali da LIŽE SVOJU KRV

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Mar.2024, 11:45

POKRENUTA ISTRAGA protiv šestorice muškaraca za IZNUDU I NASILJE: Žrtvu terali da LIŽE SVOJU KRV

Tužilaštvo traži pritvor radi zaštite svedoka i sprečavanja ponovnih krivičnih dela.

Više javno tužilaštvo u Beogradu pokrenulo je istragu protiv šestorice osumnjičenih za iznudu od kraja 2022. do 3. februara 2024. godine u Lazarevcu. Osumnjičeni su Slobodan V. (26), Darko V. (34), Nikola T. (26), Nenad Z. (45), Darko S. (33) i Ljubiša K. (25). Oni se terete za iznudu, a Slobodan V. dodatno za nelegalno držanje pištolja marke “Zastava”, dok se Ljubiša >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << K. optužuje za nošenje dve ručne bombe.

Svi osumnjičeni su se na saslušanju u tužilaštvu branili ćutanjem. Tužilaštvo je predložilo sudu da odredi pritvor kako bi se sprečilo uticaj na svedoke i ponovno izvršenje krivičnog dela.Oštećeni je pozajmio 500 evra Slobodanu V. uz mesečnu kamatu od 30%, ali nakon što više nije mogao plaćati, Slobodan V. je predložio da pozajmi od Nikole T.

Ovaj sporazum o pozajmici nije ispoštovan, te je oštećeni pod pritiskom 20. februara 2023. kod javnog beležnika overio priznanicu o pozajmici od 10.000 evra, što nije primio.

(Srbija Danas/Telegraf)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.