POKRENUTA ISTRAGA: Utvrđuju se okolnosti prinudnog sletanja aviona za Dizeldorf

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Feb.2024, 12:25

POKRENUTA ISTRAGA: Utvrđuju se okolnosti prinudnog sletanja aviona za Dizeldorf

Let je prekinut zbog tehničkih razloga

Više javno tužilaštvo u Beogradu u saradnji sa Upravom kriminalističke policije utvrđuje sve okolnosti u vezi sa prinudnim sletanjem aviona na letu JU324 iz Beograda do Diseldorf, saznaje se.

Tužilaštvo je, kako saznajemo, formiralo predmet i naložilo policiji da prikupi sve neophodne informacije i obaveštenja u vezi sa ovim događajem, da li je bilo eventualnih propusta i ko je za to odgovoran.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
Podsetimo, pilot aviona koji je 18. februara poleteo za Diseldorf sa beogradskog aerodroma "Nikola Tesla" ubrzo je nakon poletanja tražio da odmah sleti, što je izazvalo blagi zastoj u aeordromskom saobraćaju.

Er Srbija je saopštila da je let JU324 iz Beograda do Diseldorfa, koji je obavljala partnerska kompanija, vraćen u Beograd zbog tehničkih razloga.

Evo kako je izgledao E-195 reg. OY-GDC kompanije Marathon airlines koji leti za ErSrbiju večeras posle prinudnog sletanja na BEG.😕 pic.twitter.com/crLJURHeDa

— Peđa Vučetić (@Pedjijatar) February 18, 2024

U saopštenju Er Srbije je pisalo:

- Avion je bezbedno sleteo na beogradski aerodrom. Er Srbija žali zbog neprijatnosti i čini sve što je u njenoj moći da osigura da se let nastavi što je moguće pre

- Bezbednost putnika nije bila ugrožena ni u jednom trenutku.


- Za više informacija, molimo putnike da pozovu Kontakt centar Er Srbije na 0800 111 528 iz Srbije, na +381 11 311 21 23 iz inostranstva, da posete naš veb-sajt airserbia.com ili naše stranice na društvenim mrežama.

- Bezbednost naših putnika i članova posade su najvažniji prioritet za Er Srbiju

Izvor: Srbija Danas/Blic/Bojana Bogosav/Prenela: T.M.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.