POKRENUTA HITNA ISTRAGA: Kako je štićenik (11) pao sa TREĆEG SPRATA Doma Drinka Pavlović?

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Jul.2020, 18:55

POKRENUTA HITNA ISTRAGA: Kako je štićenik (11) pao sa TREĆEG SPRATA Doma "Drinka Pavlović"?

Dečak zadobio teške povrede

Zaštitnik građana pokrenuo je po sopstvenoj inicijativi, a posle saznanja iz medija o padu maloletnog deteta sa zgrade socijalne ustanove za smeštaj dece i omladine bez roditeljskog staranja, postupak kontrole zakonitosti i pravilnosti rada Doma "Drinka Pavlović."

Korisnik doma "Drinka Pavlović" M.S, (11) prilikom pada sa trećeg sprata pri pokušaju prelaska sa terase na terasu, zadobio je teške povrede i odmah je prevežen u Urgentni >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << centar u Beogradu.

Od Doma "Drinka Pavlović" Zaštitnik građana traži da u roku od 15 dana dostavi detaljne informacije o svim činjenicama i okolnostima ovog događaja, zatim do sada preduzetim aktivnostima u cilju utvrđivanja eventualne odgovornosti zaposlenih za nezgodu i kopiju celokupne dokumentacije.

- Ministarstvo za rad takođe u roku od 15 dana treba da dostavi Zaštitniku građana izjašnjenje i kopiju relevantne dokumentacije o svim do sada preduzetim aktivnostima u cilju utvrđivanja činjenica i okolnosti u vezi sa ovim slučajem i eventualne odgovornosti zaposlenih Doma za decu i omladinu "Drinka Pavlović" iz Beograda za nezgodu - navodi se u saopštenju Zaštitnika građana.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.