POKOJNIKU 28 GODINA STIŽU RAČUNI ZA STRUJU I TV PRETPLATU

Izvor: Kurir, 28.Feb.2012, 19:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POKOJNIKU 28 GODINA STIŽU RAČUNI ZA STRUJU I TV PRETPLATU

Iako je mrtav već 28 godina, Lazaru Putiću iz Melenaca redovno stižu računi za struju i pretplatu za RTS

Mrtav, al’ gleda RTS!

Da je Lazar Putić iz sela Melenci kod Zrenjanina živ, verovatno bi se nasmejao poštaru koji na njegovo ime revnosno donosi račune za TV pretplatu i posedovanje električnog brojila.

Na njima je čak uredno i naznačeno da ako na vreme izmiri dug, dobija popust od pet odsto. Ali postoji problem: Lazar Putić >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << je mrtav već 28 godina, a u kući u kojoj je davno stanovao sada nema nikoga.

- Živeo je u ovoj razrušenoj i napuštenoj kući, koja je danas bez domaćina, struje i televizora. Ona se nalazi u Njegoševoj ulici broj 69 i na tu adresu poštar svakog meseca donosi račune. S obzirom na to da Putić nema naslednika ili rođaka, poštar je primoran da račune ostavi na starim vratima ili da ih ubaci u dvorište - kaže za Kurir Dušan Vujasin, pravnik kod koga su meštani sela došli kako bi tužili Elektrovojvodinu Novi Sad, koja je nadležna.

Prema njegovim rečima, svima smeta što nikoga ne zanima pitanje pokojnikovog duga i što RTS i Elektrovojvodina ne rade valjano svoj posao.

- Njegov dug za TV pretplatu iznosi 29.852 dinara, a za električno brojilo 3.077 dinara. Pa nije čovek u mogućnosti da gleda televiziju. Ali Tijanića to ne zanima! Zbog takvih nepravilnosti sam prekjuče Elektrovojvodini i RTS poslao umrlicu i račune kako bi obustavili obračunavanje duga i kamate na pokojnikovo ime - revoltiran je Vujasin, koji dodaje da bi se sve lako rešilo kad bi neko pogledao izvod iz matične knjige umrlih.

Sanja Ilić

Ko ne plaća pretplatu?

1. Invalid sa 100 odsto telesnog oštećenja;

2. Invalid sa manje od 100 odsto telesnog oštećenja, ako mu je, u skladu sa odredbama posebnih propisa, priznato pravo na dodatak za tuđu negu i pomoć;

3. Lice koje je trajno izgubilo sluh ili slepo lice.

Elektrovojvodina: Nerazjašnjeni međuljudski odnosi

U Elektrovojvodini Novi Sad rekli su nam da ispostavljeni račun na pokojnikovo ime sadrži sve elemente utvrđene tarifnim sistemom.

- Kupac nije otkazan jer nije završena ostavinska rasprava. Od zvaničnih institucija nemamo saznanja o naslednicima i daljim korisnicima, na osnovu čega bismo zasnovali nov pretplatnički odnos - rekli su iz Elektrovojvodine i dodali da u ovakvim situacijama od nadležnih pravnih institucija očekuju saradnju i razrešenja.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.