POJAVIO SE SNIMAK? Novi detalji tragičnog ubistva Ivana T. (22), drugar mu zario nož u srce

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Feb.2021, 09:19

POJAVIO SE SNIMAK? Novi detalji tragičnog ubistva Ivana T. (22), drugar mu zario nož u srce

U ovom trenutku čeka se medicinsko veštačenje na osnovu obdukcionog nalaza.

Suđenje za ubistvo Ivana T. (22) privodi se kraju, jer je, kako se saznaje iz dobro obaveštenih izvora, tužilaštvo došlo do snimka koji potvrđuje da ga je ubio osumnjičeni D. I. (20), njegov najbolji drug.

Pred Višim javnim tuzilaštvom u Beogradu 5. i 19. februara saslušani su otac ubijenog Ivana, kao i svedoci koji su bili prisutni na novogodišnjoj proslavi >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << koja je prethodila tragičnom događaju.

U ovom trenutku čeka se medicinsko veštačenje na osnovu obdukcionog nalaza.

Iako taj ključni dokaz još nije iznet na sudu, prema informacijama, u tužilaštvo je stigao snimak sigurnosnih kamera sa jednog od objekata u blizini mesta gde se dogodilo ubistvo.

Naime, na snimku se vidi kako D. I. nožem ubada u srce nesrećnog mladića, odlazi, da bi se posle nekog vremena vratio na mesto zločina.

I nakon saznanja ko je ubica, ovaj događaj ostaće misterija, jer niko ne zna motiv zbog kojeg se odlučio da to učini i ubije druga sa kojim nikada nije bio u svađi i sa kojim je bio nerazdvojan.

- Porodica želi od suda i tužilaštva da sazna pravu istinu o učiniocu tog krivicnog dela, kao i motiv za njegovo ubistvo. Ukoliko se dokaze krivica osumnjicenog, za šta tužilaštvo ima nesumnjive dokaze, nejasan je motiv, s obzirom na to da su bili najbolji drugovi od najranijeg detinjstva. Nikad se nisu svađali, čak su i to veče na proslavi bili u odličnim odnosima i dobrom raspoloženju - izjavila je Slavka Babić, advokat porodice ubijenog Ivana.

Prema njenim rečima, porodica i dalje ne može da se oporavi od šoka i pomiri sa onim što se desilo, posebno jer radi o "vrednom i poštenom momku koji nikome nikad ništa loše nije uradio".

Za ovo krivično delo predviđena minimalna kazna zatvora je 10 godina, dok je maksimalna kazna doživotna robija.

Ubistvo se dogodilo u noći između 13. i 14. januara, nakon što su se Ivan i D. I. vratili sa novogodišnje proslave na kojoj su ili zajedno, u Ulici dr Ivana Ribara, samo nekoliko stotina metara od stana u kome je ubijeni živeo sa porodicom. Kada je otac nesrećnog mladića izašao ispred zgrade zatekao je sina krvavog kako leži na betonu, a pored njega je bio drugar koji ga je hrabrio da izdrži.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.