POJAČANJE: 200 policajaca sa 17 starešina stiže u Novi Sad

Izvor: Kurir, 17.Feb.2014, 19:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POJAČANJE: 200 policajaca sa 17 starešina stiže u Novi Sad

Policajci i njihove starešine su u Novi Sad upućeni iz osam policijskih uprava u Srbiji, kao hitna mera pomoći za održavanje reda u gradu, dok u Sremskoj Kamenici ne bude završena obuka za 300 novih policajaca

NOVI SAD - U Novi Sad je danas stiglo 200 policajaca i 17 policijskih starešina, čime je odgovoreno na zahtev gradonačelnika Miloša Vučevića, kako bi se u gradu popravila opšta bezbednosna situacija, izjavio je direktor policije Milorad >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Veljović.

“Upućivanje policajaca u Novi Sad nije političko već čisto bezbednosno pitanje”, rekao je Veljović i napomenuo da je odobrio zahtev gradonačelnika Vučevića “kako bi se što pre popravila opšta bezbednosna situacija i premostio period dok dve nove generacije policajaca ne budu završile obuku i konačno budu spremne da izađu na ulicu”.

Policajci i njihove starešine su u Novi Sad upućeni iz osam policijskih uprava u Srbiji, kao hitna mera pomoći za održavanje reda u gradu, dok u Sremskoj Kamenici ne bude završena obuka za 300 novih policajaca i oni ne stupe na dužnost.

Rukovodstvo policije tako je, po hitnom postupku, odobrilo Vučevićev zahtev i u Novi Sad uputilo pojačanje koje bi trebalo da pomogne da se zaustave slučajevi nasilja i poboljša bezbednosna situacija u gradu.

Vučević je izrazio zadovoljstvo zbog brzog odgovora policije i napomenuo da bi novi policajci pre svega trebalo da budu raspoređeni u one delove grada gde je bilo najviše incidenata u prethodnom periodu, kao što su Novo naselje, Klisa, ali i ravnomerno u ostale gradske delove.

“To nisu specijalci, to jest grad se ne pretvara u ranu zonu. U pitanju su redovni policajci koji će, između ostalog, imati zadatak i da pojačaju nadzor oko škola”, rekao je gradonačelnik Vučević.

On je izrazio nadu da će pojačane snage reda delovati preventivno a ne samo represivno, napominjući da problem manjeg broja policajaca u nekim delovima grada čeka na trajno rešenje.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.