POGREŠNO PROTUMAČILI MOJE REČI Peskov demantovao pisanje američkog lista

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Avg.2023, 20:10

"POGREŠNO PROTUMAČILI MOJE REČI" Peskov demantovao pisanje američkog lista

Peskov je potvrdio da se sastao i razgovarao sa novinarom njujorškog lista.

Portparol ruskog predsednika, Dmitrij Peskov, rekao je danas da je Njujork tajms pogrešno protumačio njegove reči o predstojećim predsedničkim izborima u Rusiji 2024. godine na kojima će, kako se navodi u tekstu, Putin ponovo biti izabran sa više od 90 odsto glasova.

- Autor članka je moje reči protumačio na apsolutno pogrešan način - rekao je Peskov za TASS.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
On je potvrdio da se sastao i razgovarao sa novinarom njujorškog lista i da je jedno od pitanja bilo o predstojećim izborima.

- A odgovor je bio sledeći: nivo konsolidacije oko predsednika je apsolutno bez presedana i već sada se može reći da će, ako se kandiduje za predsednika, biti ponovo izabran velikom većinom - rekao je on.

Njujork tajms je ranije danas objavio da je Peskov rekao da predsednički izbori u Rusiji "nisu zapravo demokratija, već skupa birokratija" i da će "Putin biti ponovo izabran sledeće godine sa više od 90 odsto glasova".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.