POGLEDAJTE RUŠENJE PRAVOSLAVNE CRKVE U DVORIŠTU FATE ORLOVIĆ: Bageri zorom došli u Konjević Polje (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Jun.2021, 12:19

POGLEDAJTE RUŠENJE PRAVOSLAVNE CRKVE U DVORIŠTU FATE ORLOVIĆ: Bageri zorom došli u Konjević Polje (VIDEO)

Crkva je bila nelegalno sagrađena na privatnom posedu Fate Orlović

Pravoslavna crkva bespravno sagrađena na privatnom zemljištu bošnjačke porodice iz Konjević Polja kod Srebrenice u istočnoj Bosni srušena je danas, čime je starica Fata Orlović nakon gotovo četvrt veka dobila pravnu bitku.

Bez prethodne najave bagerom je u ranim jutarnjim satima porušena ranije ispražnjena crkvena građevina, a nakon toga su kamioni počeli da odvoze materijal.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
Rušenje je usledilo kao rezultat odluke Evropskog suda za ljudska prava koji je u 2019. godine potvrdio da je crkva sagrađena bespravno te je državi BiH naložio njeno uklanjanje. Crkva je stajala napuštena u dvorištu a u njoj se obredi nisu ni održavali.

Predsedavajući Savetu ministara Bosne i Hercegovine Zoran Tegeltija potvrdio je 27. maja ove godine da se krenulo u postupak uklanjanja nelegalno izgrađene crkve i da je za to zadužena Vlada Republike Srpske.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.