POGLEDAJTE: Kao iz filma X – men, žena sa srebrnom kožom

Izvor: Večernje novosti, 21.Dec.2013, 16:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POGLEDAJTE: Kao iz filma X – men, žena sa srebrnom kožom

KADA joj je kao devojčici od 11 goodina lekar prepisao da koristi kapi za nos sa koloidnim srebrom, Amerikanka Rouzmeri Džejkobs (71) nije ni mogla da pretpostavi da će jedna obična prehlada za nju da ima tragične posledice. A četiri godine kasnije ispostavilo se da boluje od argirije, bolesti koju karakteriše vezivanje čestica srebra za pigment i već 60 godina živi sa - srebrnom kožom! Vremenom se srebro akumuliralo u Rouzmerinom telu, pa je koža postajala plavo – srebrnija. Kako je >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << rasla, morala je da se suočava sa zadirkivanjima vršnjaka. Nazivali su je zombijem, neki govorili da “skine karnevalsku šminku”. Zbog takvog izgleda nikada joj nijedan muškarac nije prišao. U 36. godini odličila je da ukloni gornji sloj kože. Posle šest meseci rane na licu su zarasle, ali su se srebrni delovi i dalje videli. Zbog srebrne boje kože Rouzmeri nije mogla ni da nađe posao, jedva je uspela da se zaposli kao učiteljica. Sada je u penziji i pokušava da skrene pažnju ljudi na probleme koje mogu da izazovu preparati sa koloidnim srebrom. Osim promene boje kože, argirija ne ostavlja nikakve posledice po zdravlje čoveka. Najpoznatiji pacijent koji je patio od ove bolesti bio je Pol Karson, poznat pod nadimkom Veliki Štrumpf.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

POGLEDAJTE: Kao iz filma X - men, žena sa srebrnom kožom

Izvor: Nezavisne Novine, 21.Dec.2013

Amerikanka Rouzmeri Džejkobs je kao djevojčica koristila kapi za nos sa koloidnim srebrom, da bi joj koža postala srebrna jer boluje od rijetke bolesti - argirije

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.