POGLEDAJTE FOTOGRAFIJE NEDUŽNIH CIVILA: Potpuno RASKRINKAN slučaj koji nas je doveo do bombardovanja (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Jan.2024, 14:28

POGLEDAJTE FOTOGRAFIJE "NEDUŽNIH CIVILA": Potpuno RASKRINKAN slučaj koji nas je doveo do bombardovanja (FOTO)

U Hagu niko nije osuđen

U filmu "Dosije Kosovo - Račak" autorke Slađane Zarić prikazane su fotografije pripadnika račke OVK jedinice koje demantuju tezu da su u Račku ubijeni, kako se govorilo, "nedužni civili".

Na fotografijama su:

Nedžad Ramadani

Ljufti Biljali

Sadik Osmani

Ragip Bajrami

Račak je bio prva tačka optužnice, jedini događaj za koji se teretio bivši predsednik >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Jugoslavije a koji se dogodio pre početka bombardovanja 1999. godine. Krajnji epilog suđenja u Hagu je da za Račak niko nije osuđen.

Slučaj Račak je bio prekretnica koja je poslužila kao retorički argument usmeren protiv SR Jugoslavije, kao i "opravdanje" za NATO agresiju protiv SRJ.

Izvor: Srbija Danas/Večernje novosti

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.