POGINUO PADOM SA MOTORA - TUGA RODITELJA ŠKOLE NA CERAKU: Postavili kutiju za prikupljanje pomoći porodici

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Sep.2021, 21:28

POGINUO PADOM SA MOTORA - TUGA RODITELJA ŠKOLE NA CERAKU: Postavili kutiju za prikupljanje pomoći porodici

Prethodnog puta solidarne komšije, školu i roditelje dece ujedinila je tragična pogibija pilota u selu Brasina kod Malog Zvornika

U Beogradu u Ulici kneza Višeslava za vikend desila se saobraćajna nesreća u kojoj je poginuo muškarac. Reč je o ocu jedne devojčice, učenice drugog razreda Osnovne škole "Ujedinjene nacije" na Ceraku. Već u ponedeljak u holu našla se kutija za prikupljanje humanitarne pomoći.

Naime, majke dece iz tog odeljenja pokrenule su akciju. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Pomoći čoveku u nevolji bila je njihova deviza; mislile su o detetu koje je ostalo bez oca i o majci koja je ostala samohrana.

O tome kako su se odlučili na akciju prikupljanja pomoći govorio je Dejan sa Ceraka, komšija.

- Desilo se da je za vikend poginuo otac te devojčice padom sa motora. Onda su majke iz tog odeljenja mene zvale i tražile da postavimo kutiju u školu - kaže navodeći da ovo nije prva slična akcija.

.

- Sećate li se kada su poginula ona dva pilota? Jedan je nadletao svoju kuću. Deca jednog od njih idu u našu školu. Akcija je odmah napravljena. Trajala je nedelju dana, sredstva su prikupljena... - kazao je navodeći da se trude da se nađu onima kojima je to potrebno.

Da je kutija postavljena u znak solidarnosti i brige za učenicu i njenu majku nakon tragične smrti oca i muža, potvrdili su nam i iz škole. Kažu da kutija za prikupljanje pomoći u holu škole, još od prošle školske godine, te da se inače dogovorom određuje kome će prikupljena pomoć pripasti. Ovoga puta akcija je organizovana konkretno za pomoć porodici Protić.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.