POGINULA DVA VATROGASCA, JOŠ JEDANAEST OSOBA POVREĐENO: Stub dima visok 50 metara video se kilometrima (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Jun.2023, 22:07

POGINULA DVA VATROGASCA, JOŠ JEDANAEST OSOBA POVREĐENO: Stub dima visok 50 metara video se kilometrima (VIDEO)

Dva vatrogasca najverovatnije su poginula dok su gasili požar u nemačkom gradu Sankt Augustinu.

Velika operacija gašenja požara u Sankt Augustinu, u Nemačkoj, završila se tragedijom. Dva vatrogasca su verovatno izgubila život, javljaju nemački mediji.

Veliki požar izbio je u nedelju nešto posle 11 sati u prodavnici motocikala na uglu Hauptštrase i Šulštrase. Zbog ogromnog oblaka dima u oblasti Niderplajs, aplikacija za upozorenje NINA je oglasila: >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << "Molimo vas, držite prozore i vrata zatvorene. Isključite klima uređaje", saopštili su  iz kontrolnog centra.

Vatra se brzo širila, a plamen kuljao kroz prozore u prizemlju i na prvom spratu. Stub dima visok 50 metara moga se videti sa više kilometara udaljenosti. Snage iz celog okruga dobile su uzbunu i požurile na lice mesta. Oko 200 spasilaca je bilo angažovano na teškim poslovima gašenja požara, opisuju nemački mediji.

Zatim se desila katastrofa - usled nekoliko eksplozija dvoje vatrogasaca se vode kao nestali.

U popodnevnim satima oni se u dalje vode kao nestali, pišu mediji. Vatrogasna brigada Sankt Augustina pretpostavlja najgore. Prema informacijama, vatrogasci su bili u takozvanom "jurišnom odredu" koji je prvi stigao na mesto požara.

U požaru je lakše povređeno 11 osoba, među kojima deset vatrogasaca.

Uzrok požara i dalje je potpuno nejasan. Prodavnica motocikala uglavnom prodaje čopere.

Gradonačelnik Sankt Augustina Maks Lajterstorf rekao je: "Ovo je verovatno najmračniji dan u istoriji Dobrovoljnog vatrogasnog društva Sankt Augustin. Nestala su dva iskusna vatrogasca. Moramo pretpostaviti najgore. Pripadnici Hitne pomoći su već obavešteni."

+++ Aktuell +++

🚨Sankt Augustin

Nach ersten Informationen sind zwei Feuerwehrleute gestorben. 11 weitere Einsatzkräfte wurden verletzt. Das Feuer ist in eimem Motorradhandel ausgebrochen.#Feuer #Feuerwehr #SanktAugustin #Einsatz #Blaulicht pic.twitter.com/QrODrSl2JZ

— BlaulichtRheinlandNRW (@nrw_blaulicht) June 18, 2023

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.