PODZEMNA GAZA Mreža tajnih tunela - žila kucavica Hamasa i najvažnija meta izraelske vojske (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Okt.2023, 18:10

"PODZEMNA GAZA" Mreža tajnih tunela - žila kucavica Hamasa i najvažnija meta izraelske vojske (VIDEO)

Čitav mali podzemni grad postoji ispod Gaze.

Izrael tvrdi da napada delove tajnog lavirinta tunela koji je izgradio Hamas ispod Gaze, nastavljajući odmazdu za subotnji prekogranični napad palestinske islamističke grupe.

Depósito de cohetes de los terroristas palestinos de Hamas en un túnel bajo Gaza pic.twitter.com/eSLv3OEpoB

— 🌍NOTINAFO -El noticiero de la #NAFO- (@NOTINAFO) October 9, 2023

- Zamislite pojas Gaze kao >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << jedan sloj za civile, a zatim drugi sloj za Hamas. Pokušavamo da dođemo do tog drugog sloja koji je Hamas izgradio. Ovo nisu bunkeri za civile u Gazi. To je samo za Hamas i druge teroriste, tako da oni mogu da nastave da ispaljuje rakete na Izrael - rekao je portparol Izraelskih odbrambenih snaga (IDF) u četvrtak.

Veoma je teško proceniti veličinu mreže, koju je Izrael nazvao metro Gaze, jer se veruje da se prostire ispod teritorije koja je duga samo 41 km i široka 10 km, piše Bi-Bi-Si.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.